Az egészséges életmód szerepét népszerűsítették

2019.05.15. 07:00

Mozdulj, Pápa! – Megmozgatták a várost

Mintegy nyolcszázan látogattak el a Mozdulj, Pápa! elnevezésű rendezvényre. Az eseményt szervező Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ ezúttal is a sportot, a szabad­időt és a játékot helyezte a középpontba.

Polgár Bettina

Népszerű volt a zumba, amin közel negyvenen vettek részt Fotó: Polgár Bettina

A sportprogramoknak a Városi Sportcsarnok és környéke, illetve a Várkertfürdő adott otthont. Németh Máté, a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ munkatársa elmondta, a korábbi esős időjárás miatt a Várkertbe tervezett programokat ugyancsak a sportcsarnokba helyezték át, mivel a közkedvelt parkban nagyon felázott a talaj. Megtudtuk, a programok összeállításánál fontos szempont volt, hogy a kisebbektől az idősebbekig minden korosztály találhasson kedvére való mozgásformát.

A Várkertfürdőben úszás és vízi torna várta az érdeklődőket, a Városi Sportcsarnokban pedig számtalan programlehetőség közül válogathattak az érdeklődők. Gyógytorna, jóga, zumba, illetve az idén újdonságnak számító bosuedzés egyaránt színesítette a napot. Emellett a buborékfocit, a teqballt és a snookballt is kipróbálhatták az érdeklődők. Atlétika, táncoktatás, íjászat, karate, judo, streetball, foci, lengőteke, darts, asztali biliárd, hordólovaglás és pingpong ugyancsak szerepelt a felhozatalban, továbbá trambulin, népi játékok, falmászás, kerekesszékes ügyességi verseny, bungee run, aerobic, trükkös bringák és pedálos autók gazdagították a rendkívül változatos kínálatot.

Népszerű volt a zumba, amin közel negyvenen vettek részt Fotó: Polgár Bettina

Az eseményen több helyi egyesület képviseltette magát, emellett a szervezők arra is nagy hangsúlyt fordítottak, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra. Ennek jegyében életmód-tanácsadást szerveztek, illetve inbodymérés és sporttotó várta a résztvevőket.

– A program fontos célja volt, hogy megmozgassuk a város lakóit, továbbá sportolási lehetőségeket biztosítsunk az aktív kikapcsolódásra vágyóknak – hangsúlyozta Németh Máté. Hozzátette, a programok összeállításánál az is fontos szempont volt, hogy minél több új mozgásformát kipróbálhassanak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!