utánpótlás

2019.06.20. 07:00

Értékes ezüstmedált hoztak Ausztriából

Rangos tornán, elismert európai utánpótlás-nevelő klubokkal is megküzdve szerzett értékes ezüstérmet a VFC USE U12-es alakulata Varga Tamás edző vezetésével.

B. Virág Rita

Varga Tamás tanítványai dicséretes teljesítményt nyújtottak Fotó: VFC USE

Tavaly októberben Grazban egy nívós tornán szerzett bronzérmet Varga Tamás legénysége, s az ott elért eredménye után kapott meghívást a 17. Internationales Jugendturnierra Gabersdorfba.

A rangos tornán 18 klub vett részt, többek között az olasz Fiorentina, a holland Eindhoven, az osztrák Sturm Graz vagy a magyar Illés Akadémia is.

A VFC USE együttese a torna „halálcsoportjába” kapott besorolást. S ez abból is kitűnik, hogy az ötösből a négy továbbjutó mindegyike kvalifikálta magát később a legjobb nyolc közé. A Veszprém rögvest a későbbi győztes Sturm Graz ellen kezdte meg szereplését, amely ellen 2-1-es vereséget szenvedett. Ezt követően az FC Gleisdorf ellen kiélezett találkozón 1-0-ra nyert a VFC USE. A szlovén NK Brinje Grosuplje ellen 0-0-s döntetlenre végzett a Varga-legénység. A zárófordulóban pedig sikerült 1-0-ra megverni a szlovén NK Malecnik alakulatát, így a harmadik helyről mentek tovább a bakonyiak.

Az A csoport másodikja következett az egyenes ágon, ahol a VFC USE rendkívül meggyőző játékkal, 4-0-s diadallal ütötte ki az FCB Donaustadt gárdáját. Érdekesség, hogy a Fiorentina is ebben a körben búcsúzott a tornától. A folytatásban aztán lendületbe jött a bakonyi csapat, és már meg sem állt a döntőig. Előbb a Gleisdorf alakulatát ejtették ki a veszprémiek 3-2-re, aztán a bosnyák SK Mlade Nade együttesét múlták felül 1-0-ra.

Varga Tamás tanítványai dicséretes teljesítményt nyújtottak Fotó: VFC USE

A fináléban ismét a Sturm Grazcal nézett szembe a VFC USE, de a tornán kimagasló teljesítményt nyújtó osztrákokat másodszor sem sikerült megverni. A Graz megérdemelten nyert, a veszprémiek pedig dicséretet érdemelnek az ezüstéremért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!