vedac

2019.06.10. 20:52

Fölényes veszprémi siker a Nemzeti Futáson

Két érmet szereztek a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói a közelmúltban megrendezett Nemzeti Futáson.

B. Virág Rita

A győztesnek járó serleget Koszár Zsolt (jobbra) világbajnoki bronzérmes gátfutótól, Baji Balázstól vehette át Fotó: VEDAC

A fővárosban rendezték meg a Nemzet Futóversenyét, a Nemzet Futását, ahol két távon is nevezhettek a mozogni vágyók.

A viadalt Magyarország egyik legkülönlegesebb futóeseményeként hirdették meg, ahol páratlan környezetben, a Hősök terén, a világörökség részének nyilvánított Andrássy úton mutathatták meg tudásukat a résztvevők. A hagyományteremtő erőpróbán minden induló különleges érmet, emblémázott pólót kapott ajándékba.

A rövidebb távon Koszár Zsolt 15:09 perces eredménnyel magabiztos és fölényes győzelmet könyvelhetett el.

– Már a féltávnál sikerült ellépnem, onnantól pedig nem forgott veszélyben az elsőségem – mondta a veszprémiek hosszútávfutója, akinek a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs adta át a győzelemért járó kupát. A két sportoló onnan is ismeri egymást, hogy nemrégiben együtt szerepelt egy atlétikát népszerűsítő rendezvényen.

A győztesnek járó serleget Koszár Zsolt (jobbra) világbajnoki bronzérmes gátfutótól, Baji Balázstól vehette át Fotó: VEDAC

A tíz kilométeres távon a szintén VEDAC versenyző, korábbi londoni olimpikon maratoni futó Kovács Tamás a harmadik helyen végzett, neki leginkább a nagy meleg volt az ellenfelük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!