Tizenhét éves játékos szerezte a gólt

2019.06.02. 21:08

Győzelemmel zárta az idényt a Perutz FC

A biztos kieső Andráshida otthonában győzelemmel zárta a 2018/2019-es NB III-as futballszezont a Perutz FC, a pápaiak találatát a Pápai Egyesített Labdarúgó Club 17 éves játékosa, Péter Kristóf lőtte.

Haraszti Gábor

Andráshida–Perutz FC 0-1 (0-1)

Zalaegerszeg. V.: Kovács. Andráshida: Czirjék – Simonfalvi, Balla, Kalamár, Nagy Z. – Horváth T., Marsai, Bíró (Temlén, 72.), Bontó (Jóna, 84.) – Tóth L. (Horváth D., 84.), Szabó M. Edző: Dobos Sándor. Pápai Perutz FC: Szigeti – Bohner, Dóczi, Mogyorósi (Jurik, 46.), Benecz (Pintér, 88.) – Ivancsics, Hanzl, Iványi (Kovács, 88.), Szilágyi, Nagy T. – Péter K. Edző: Lengyel Ferenc.

Mind a hazaiak, mind pedig a vendég pápaiak felszabadult játékra és szép búcsúra készültek, hiszen a zalaiaknak az előző körben elszállt az esélyünk a bennmaradásra, a Perutz pedig a BKV Előre legyőzésével egy évvel meghosszabbította harmadosztályú tagságát.

Pápai szempontból kiválóan indult a mérkőzés, hiszen már az 5. percben megszerezte a vezetést a Perutz, egy pontrúgás után a 2001-es születésű Péter Kristóf elé pattant a labda, aki egy átvétel után a léc alá lőtte a labdát, 0-1.

A 21. percben emberhátrányba is került az Andráshida, Nagy Zoltán mehetett zuhanyozni, miután egy jogosan megkapott sárga lap után reklamálni kezdett.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, ám az emberelőnyt nem sikerült gólra váltani. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamozott az Andráshida, a Pápa pedig hősiesen védekezett, nagy erőfeszítéseket kellett tennie azért, hogy az egygólos előny megmaradjon. Az eredmény a folytatásban nem változott, a Perutz utolsó két bajnokiján győzelemmel vonulhatott öltözőbe.

Lengyel Ferenc: – A mai sem volt egy könnyű meccs, nagyot kellett küzdenünk, hogy győzelemmel zárjuk az évet. Örülök, hogy az utánpótlás játékosok tudtak élni a beléjük fektetett bizalommal, Kristóf szép gólt lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!