Idén is sikeres a mozgást népszerűsítő projekt

2019.06.18. 14:00

Nem félnek a sötétben: Éjszaka is futottak Ajkán

A város sportéletét egységbe foglaló Sportváros Nonprofit Kft. és a Bakonyi Tájfutó Klub közösen immáron hatodik alkalommal szervezett éjszakai versenyt a futás mint egészséges sport népszerűsítése érdekében a napokban.

Borsos Renáta

Az éjszakai futóverseny még világosban, közös, bemelegítő kocogással indult a sportpályán Fotó: Györkös József

A rendezvény azon túl, hogy propagálja a futást, még tovább színesíti az ajkai sport­életet. A településen évente több, a sportághoz köthető verseny van – tudtuk meg ­Mohos ­Milán sportszervezőtől. Elmondta, évről évre igyekeznek gazdagítani a futással kapcsolatos események, programok sorát. Minden bizonnyal ősz elején ismét tartanak egy hasonló közösségi futást az éj leple alatt, mivel a mostani esemény is szemmel ­láthatóan megmozgatta a futás szerelmeseit. A csillagos ég és a kellemesen meleg idő vonzotta a megmérettetésre vállalko­zókat.

A Városi Szabadidő- és Sportcentrumban 19 órától gyülekeztek az elszánt versenyzők. Érkeztek profik jelentős sportmúlttal a hátuk mögött, illetve lelkes aktivisták, hogy csapatban, egymást erősítve megtapasztalják a közösségi éjszakai kocogás élményét. A korábbi évek hagyományainak megfelelően ráhangolódásként a verseny egy 30 perces kocogással, bemelegítéssel kezdődött a sportpályán.

A hivatalos versenykiírás szerint regisztrá­cióhoz kötötten 20 órakor rajtolt el a 8 x 400 méteres vegyes váltófutás négy nő, négy férfi összetételben, tíz csapat részvételével. A Fekete–Vörösmarty iskola és az ajkai spartanosok 2-2 csapattal is képviseltették magukat. Emellett a versenyben elindultak a Bródy- és Bánki-iskola diákjai, az ajkai labdarúgó-játékvezetők, az Ajkarendekért Egyesület tagjai, a Tovafutók és végül az aerobikos karatésok. A váltóversenyt a Bánki-iskola diákjai nyerték meg.

Az éjszakai futóverseny még világosban, közös, bemelegítő kocogással indult a sportpályán
Fotó: Györkös József

A 9,5 kilométeres Ajka–Bakonygyepes–Ajka távon 59 futó indult el. A hölgyek közül első helyen Országi Sára, a másodikon Országi Anna Petra, míg a harmadikon Reicher Dorka végzett. A férfiak mezőnyében a győztes Kaufmann Péter lett, megelőzve Országi Mátét és Palkovics Tamást. A dobogósok a kellemes, minden izmot meg- és átmozgató futás élménye mellett éremmel és pólóval gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!