érik az utánpótlás

2019.06.20. 11:00

Zágrábban nyert a Telekom Veszprém U11-es csapata

A PPD Zagreb csapatát legyőzve lett tornagyőztes Horvátországban a Telekom Veszprém U11-es korosztályos kézilabdacsapata.

Horváth Gábor

A veszprémi fiatalok joggal ünnepeltek, nagyszerű teljesítménnyel lettek aranyérmesek

Forrás: A szervezők

A Telekom Veszprém fiataljai két együttessel utaztak a zágrábi Maksimir-kupára. Az U15-ösöket Rapatyi Tamás, míg az U11-es alakulatot Velky Mihály és Károlyfi Viktor edzők vezették.

Az idősebbek egy gólos vereséggel kezdték a tornát és hiába javítottak később, az utolsó nap nem sikerült a csapatnak, amely végül a hatodik helyen végzett.

A veszprémi fiatalok joggal ünnepeltek, nagyszerű teljesítménnyel lettek aranyérmesek
Fotó: A szervezők

Az U11-es gárda kiütéses sikerrel hangolt a három napos megmérettetésre, ezt az RK Dubrava bánta (22-1). A 2008-asok a folytatásban 0-4-ről felállva 9-8 arányban győzték le a Maksimir Pastela együttesét, az elődöntőben pedig simán fektették két vállra (21-11) horvát vetélytársukat. A fináléban is horvát csapat várt a veszprémi fiatalokra, a PPD Zagreb volt az ellenfél. A Telekom voltaképpen végig kézben tartotta, irányította a találkozót. A vetélytárs erejéből maximum az egyenlítésre futotta, a végső dudaszót követően pedig 16-13 állt az eredményjelzőn. A korosztály legjobb játékosának Schmidt Ádámot választották, a legjobb vezetőedző Velky Mihály lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!