Forróság és szakadó eső

2019.07.03. 07:00

A balatonfüredi országúti kerékpáros második lett Ausztriában

Két kemény megmérettetésen van túl Benedek István országúti kerékpáros, aki kategóriájában második helyen áll az Austria Top Tour elnevezésű verseny­sorozatban.

Horváth Gábor

Benedek István a speciális dobogó második fokán a mondseei versenyt követően Fotó: a szervezők

A balatonfüredi bringás, aki a Veszprémi Kerékpáros Egyesület versenyzője, legutóbb a mondseei 33. Öt-Tó-Kerékpáros Maratonon állt rajthoz az Austria Top Tour sorozat keretében.

A viadalt nagy hőségben rendezték, az indulóknak a 140 km-es távon 1300 méteres szintkülönbséggel kellett megküzdeniük.

Több mint nyolcszázan indultak, a 60 esztendős Benedek István négy óra két perces idővel teljesítette a megmérettetést, s ezzel kategóriájában második lett.

Benedek István a speciális dobogó második fokán a mondseei versenyt követően Fotó: a szervezők

Végső győztes osztrák vetélytársa másfél perccel előbb ért célba, a harmadik helyen végzett cseh pedig több mint tíz perccel lemaradva érkezett mögötte.

A magyar kerékpáros összetettben szintén a második helyen áll.

– A 30 Celsius-fok feletti melegben nagyon figyeltem a folyadék- és sópótlásra. Az utolsó hegyen sokan kidőltek görcs miatt. Nekem sikerült jól beosztanom azt a mennyiséget, amit magammal vittem, mert a sok résztvevő miatt a frissítőállomáson nem tudtam folyadékot felvenni. Szinte szárazak voltak a kulacsaim a verseny végére. Ezzel az eredménnyel megtartottam a második helyemet az összetett versenyben – foglalta össze Benedek István, aki a mondseei viadal előtt a Mapei Tour de Zalakaros megmérettetésen ült nyeregbe.

Itt más körülmények között, nem kánikulában, hanem szakadó esőben kellett jól teljesítenie, ami sikerült is.

– Magabiztosan, 12 perces előnnyel lettem első a kategóriámban a 150 km-es távon. A meredek falakkal tarkított vizes utak és a vízátfolyások komoly nehézséget okoztak, a rajt előtt mondtuk is: akkor kell menni, amikor jól esik – fogalmazott tréfálkozva a kiváló bringás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!