VLS: alakul az új keret

2019.07.01. 20:37

Elrajtolt a nyári felkészülés a veszprémi futballistáknál

Három új játékossal a soraiban kezdte meg nyári felkészülését hétfőn az NB III-ba frissen feljutott VLS Veszprém. A bakonyi futballisták július 13-án, szombaton játsszák első edzőmeccsüket.

Horváth Gábor

A veszprémi csapat hétfőn tartotta meg első nyári edzését Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint ismeretes, újra a magyar labdarúgás harmadik vonalában szerepelhet a veszprémi futballcsapat, amely idén megnyerte a megyei bajnokságot. A VLS az NB III nyugati csoportjában szerepel majd, Pető Tamás alakulata július elsején, hétfőn vágott bele a bő egy hónapos nyári felkészülésbe.

– Folyamatban van a végleges keret kialakítása. Egyelőre három emberrel egyeztünk meg, de vannak még lyukas posztok, minél előbb szeretnénk lezárni a tárgyalásokat – vázolta a jelenlegi helyzetet megkeresésünkre Szabó Péter, a veszprémi egyesület sport­igazgatója. Megtudtuk, az említett három játékos közül kettő szerepelt már bakonyi színekben.

A veszprémi csapat hétfőn tartotta meg első nyári edzését Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az NB II-es tapasztalatokkal is rendelkező támadó, Balázs Richárd a 2017/2018-as idény tavaszi részét töltötte a királynék városában, a balhátvédként bevethető Kiliti Róbert pedig a veszprémi utánpótlásban pallérozódott. A 29 éves csatár az előző szezonban Balmazújvárosban és a REAC-ben játszott, a 20 esztendős védő az NB III-as Paks II-től érkezik.

Szintén az első osztályú Paksi FC második számú együttesében szerepelt legutóbb Lőrincz Attila, a 22 éves futballistára a középpályán számíthat Pető Tamás vezetőedző.

Szabó Péter elárulta, Domján Roland családi okok miatt távozik, így a védelemben akad betöltetlen hely, illetve kapusposztra is keres még játékost a klub.

A sportigazgató megerősítette, a csapatkapitány Gunther Zsolt egyelőre nem vonul vissza, a rutinos játékos másodedzőként segíti Pető mester munkáját, ugyanakkor, ha szükség van rá, pályára is lép a gárdában.

A VLS Veszprém a tréningek mellett öt edzőmeccsen igyekszik felépíteni magát és tökéletesíteni a formát. Az első találkozót július 13-án, szombaton játssza az együttes, az ellenfél az NB III-as Iváncsa lesz. A bajnokság augusztus 4-én rajtol.

A bakonyiak nyári programja, július 13., szombat: VLS Veszprém–Iváncsa (NB III). Július 17., szerda: Tatabánya (megye I)–VLS Veszprém. Július 20., szombat: Balatonlelle (NB III)–VLS Veszprém. Július 24., szerda: FC Ajka (NB II)–VLS Veszprém. Július 27., szombat: Győri ETO (NB II)–VLS Veszprém.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!