küzdelmek a sakkasztalnál

2019.07.17. 11:00

Hagyományos nyílt rapidsakk bajnokság Ajkán

Július 19. és 21. között rendezik meg a településen az idei magyar rapidsakk-bajnokságot, amely egyben a IV. Csaba Árpád Emlékverseny, valamint Ajka rapid nyílt bajnoksága.

Horváth Gábor

Negyedik alkalommal rendeznek Csaba Árpád korábbi kiváló ajkai sakkozó, csapatvezető emlékére versenyt

Forrás: Archív

Fotó: Nagy Lajos

A hagyományos megmérettetésnek a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ ad otthont.

A pénzdíjas tornát 13 fordulós svájci rendszerben bonyolítják le, 2x20 perces, plusz öt másodperc lépésenkénti bónusz játékidővel.

Az indulók az országos és az ajkai rapid bajnoki címért küzdenek majd (utóbbin az állandó ajkai lakóhellyel rendelkezők vesznek részt, és azok, akik ajkai sportegyesületbe vannak leigazolva), a legjobb helyezések elismerése mellett természetesen különdíjak is gazdára találnak.

Negyedik alkalommal rendeznek Csaba Árpád korábbi kiváló ajkai sakkozó, csapatvezető emlékére versenyt Fotó: Nagy Lajos / Archív

A kategóriák: legjobb női sakkozó, legjobb nem díjas U20 alatti játékos, legjobb nem díjas 60 évet betöltött versenyző, legjobb nem díjas 2350 rapid Élő-pontszám alatti versenyző, legjobb nem díjas 2200 rapid Élő-pontszám alatti versenyző, legjobb nem díjas 2000 rapid Élő-pontszám alatti versenyző, legjobb nem díjas 1700 rapid Élő-pontszám alatti versenyző.

Az esemény megnyitója pénteken 13.30-kor kezdődik, s még aznap megrendezik az első négy fordulót. Szombaton öt, vasárnap négy kört játszanak a résztvevők. Az eredményhirdetés vasárnap 13.15-kor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!