Kossuth-arany

2019.07.09. 14:00

Három megyei csapat lett dobogós a diákolimpián

Aranyérmet szerzett az országos diák-­olimpia döntőjében a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola negyedik korcsoportos fiú kézilabdacsapata. Fociban ezüstérmet vehettek át a badacsonytomaji Tatay Sándor Általános Iskola ­diákjai, röplabdában pedig a sümegi Ramassetter Vince iskola legényei állhattak dobogóra.

Horváth Gábor

A Kossuth-iskola kézilabdacsapata döntetlennel kezdte az országos döntőt, majd remekül menetelt a győzelemig Fotó: MDSZ

Eger és Gyöngyös adott otthont a 2018/2019. tanévi IV. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpia Orszá­gos Döntőjének kézilabda, kosárlabda, labdarúgás és röplabda sportágakban. A rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület szervezésében került megrendezésre.

Az eseményen 20-20 leány- és fiúfutballcsapat lépett pályára, valamint nyolc-nyolc leány- és fiúkosárlabda-, -kézilabda-, illetve -röplabdaegyüttes vett részt.

A Kossuth-iskola fiú-kézilabdacsapata az alsóörsi Endrődi-iskola elleni döntetlennel kezdte a versenyt, majd szépen menetelt a fináléig. A döntőben a veszprémiek balmazújvárosi vetélytársukat fektették két vállra.

A Kossuth-iskola kézilabdacsapata döntetlennel kezdte az országos döntőt, majd remekül menetelt a győzelemig Fotó: MDSZ

Az alsóörsiek végül negyedikek lettek, miután a bronzmeccsen alulmaradtak a békési Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola alakulatával szemben.

A futballistáknál a Tatay-­iskola együttese elsőként végzett csoportjában, majd büntetőkkel verte a csákánydoroszlói és magabiztosan szekszárdi ellenfelét. A Százhalombattai 1-es Számú Általános Iskola elleni finálé gól nélküli döntetlent hozott, a büntetőknél pedig a Pest megyeiek bizonyultak jobbnak.

A röpiseknél a Ramassetter­iskola csapata jó kezdés után a csoportjában kétszer is kikapott, ám a folytatásban mégis beverekedte magát az elődöntőbe. Itt a kecskeméti vetélytárs – a csoportkört követően – ismét legyőzte a sümegieket, akik viszont a bronzmeccsen jobbnak bizonyultak a Kunhegyesi Református Általános Iskola alakulatánál.

A Veszprém megyei résztvevők eredményei, kézilabda, fiú: 1. Kossuth iskola (Veszprém), …4. Endrődi Sándor Református Általános Iskola és Kézilabda-Utánpótlásközpont (Alsóörs).

Labdarúgás, fiú: 2. Tatay Sándor iskola (Badacsonytomaj). Leány: 16. Csöglei Általános Iskola. Röplabda, fiú: 3. Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola (Sümeg).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!