Éjszaka és váltóban kellett helytállniuk

2019.07.05. 14:23

Ismét értékes érmeket gyűjtöttek a Veszprémi Honvéd SE sportolói

Pomáz és környéke adott otthon Magyarország 2019. évi egyéni éjszakai, valamint egyesületi tájfutó váltóbajnokságának.

Horváth Gábor

Az egyesületi váltóbajnokságon második helyezést ért el a veszprémi női csapat

Forrás: Veszprémi HSE

A két versenyszámot a sportág számára szinte teljesen új terepen rendezték meg, utoljára az 1990-es évek közepén tartottak tájékozódási futó versenyt errefelé, a Majdán-fennsíkon pedig még sosem. A pályák sok, merőben eltérő jellegű tereprészt érintettek – tájékoztatta lapunkat Mérő Edit, megyei tájfutó szövetség sajtóreferense.

A tájékozódás a sötétben, éjszakai körülmények között, mindössze a fejlámpák fényére hagyatkozva hatványozottan nehéz feladatot jelentett ezen a különleges adottságú területen. Mindezt a térségre éjjel lezúduló, intenzív zivatar tetézte, a mezőny nagy része szakadó esőben teljesítette a távot. Az embert próbáló nehézségek ellenére a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói remekül helyt álltak, és három arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Az egyesületi váltóbajnokságon második helyezést ért el a veszprémi női csapat
Fotó: Veszprémi HSE

Másnap, a váltóbajnokságon már lényegesen szelídebb időjárási körülmények fogadták a csapatokat. A két kiemelt mezőnyben (férfi és női kategória) öt-öt, azonos egyesülethez tartozó, különböző korcsoportú versenyző alkothatott egy csapatot, míg a szenior férfiaknál négy-, a szenior nőknél pedig háromfős csapatok mérkőztek meg egymással. A csapattagok egymás után (egymást váltva) teljesítették az egyedi pályakombinációkat.

Bár egy óvás miatt több kategória eredményét törölték utólag a rendezők, két ezüstérmes csapatnak így is örülhettek a veszprémiek.

Különösen értékes a női mezőnyben elért eredmény. A lányok húsz, ötfős csapat között végeztek a második helyen a budapestiek mögött, nagyon szoros küzdelemben. Verseny közben egy ideig az élen is álltak, végül a legfényesebb éremről kevesebb, mint másfél perccel maradtak le. A harmadikként beérkező csapat utolsó futója több mint 36 perc elteltével ért célba mögöttük, azaz igencsak elhúztak a mezőny maradék részétől.

Eredmények, egyéni éjszakai ob, F40A: 1. Molnár Attila, 2. Vereszki Tibor. F70A: 3. Andrási Lajos. N18A: 2. Mérő Dominika. N50A: 1. Németh Zsoltné. N55A: 6. Kaszásné Boa Ágnes. N70A: 1. Komár Béláné.

Egyesület váltó ob, női: 2. Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka, Varsányi Kinga, Mérő Dominika.

F250A: 2. Andrási Lajos, Bikki Sándor, Bacsó Attila, Vereszki Tibor.

N150A: 4. Böröczkyné Makai Anna, Németh Zsoltné, Széplaki Erika, 5. Wieder Ilona, Csizmadiáné Szóládi Annamária, Gaschler-Gyeviki Nóra.

N180A: 4. Komár Béláné, dr. Nagy Zsuzsanna, Kaszásné Boa Ágnes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!