A Racing Django először tudott nyerni

2019.07.19. 20:47

Új győztest avattak a Kékszalagon

Meglepetésre, de egyáltalán nem érdemtelenül a Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django nyerte az 51. Kékszalagot.

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Európa legrégibb és leghosszabb tókerülő viadalán meglepetésgyőzelem született 2019-ben.

A szakemberek az erőpróbát megelőzően úgy fogalmaztak, nyolc katamarán is esélyes lehet a végső sikerre, azonban valójában három komoly favorittal számoltak. A tizenháromszoros győztes Litkey Farkas mellett a tókerülés csúcstartóját, Józsa Mártont és az olimpiai bronzérmes Roland Gablert tartották a tradicionális verseny lehetséges győztesének.

A rendkívül gyenge szélviszonyok között folyamatosan váltották egymást a többtestű rohanógépek a mezőny elején. A Keszthelyi-öbölt elhagyva aztán teljesen megállt a szél, szinte alig-alig haladtak az élen álló egységek. A katamaránok gyakorlatilag felzárkóztak egymásra, nem lehetett tudni, a hét katamarán közül, melyik nyerhet.

A Racing Django kerülte meg először a keszthelyi bóját és innen az északi parton igyekezett minél nagyobb előnyre szert tenni. Végül kiderült, jó útvonalat választott és nem sokkal fél egy után, több mint 15 órás hajózás után célba ért. A győztes csapat tagjai: Petrányi Zoltán (kormányos), Csetényi Csaba, Kaltenecker Károly, Lovas Zsolt, Farkas Bence, Pénzes Botond. Második lett a Kaiser Kristóf irányította MKB Extreme Sai­ling Team, harmadik pedig a Litkey Farkas vezette PreVital. A legjobb egytestű a Raffica volt, amely több katamaránt lehajrázva az ötödik helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!