Öt nap alatt 350 mérkőzést rendeznek meg

2019.08.13. 07:00

Fiatal sportolók lepték el Veszprémet: Elkezdődött a Nemzetközi kézilabda-fesztivál

Látványos showműsorral kezdődött meg Közép-Európa egyik legnagyobb nemzetközi kézilabda-fesztiválja, a Cell-Cup a Veszprém Arénában.

MArton Attila

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A sportcsarnok előtt már délutántól felvezették a hangulatot DJ-k és sportbemutatók. A Veszprém Arénában este tartott megnyitón a résztvevő országok zászlói alatt bevonultak a csapatok képviselői, a rendezvény hivatalos zászlaját Petar Nenadic hozta a csarnokba. A látványos megnyitón táncosok, légtornászok, tűz­zsonglőrök és akrobatikus kézilabda-bemutató kápráztatta el a nézőtéren helyet foglaló több mint ezer sportolót.

Az izgalmas mérkőzések mellett sportszakmai beszélgetések, karneváli hangulat és számos szórakoztató kísérőprogram várja a sportolókat, csapatvezetőket, szülőket és a nézőket Magyarország legnagyobb kézilabda-fesztiváljának hét napján, fogalmazott Süle Dániel főszervező. Sárfalvi Péter, az EMMI sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntőjében kiemelte, Magyarország sikeres házigazdája a sportrendezvényeknek.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője elmondta, a rendezvény révén barátságok köttetnek, és a fiatalok megismerkednek más nemzetek kultúrájával. Megjegyezte, a sportolók továbbírják a veszprémi kézilabda történetét.

Fantasztikus volt a hangulat a megnyitón
Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az idei tornán 17 ország több mint száz csapata képviselteti magát, a 22 hazai együttes mellett belga, cseh, horvát, izraeli, kuvaiti, lengyel, lett, norvég, német, osztrák, román, spanyol, svéd, szlovák, tajvani, ukrán formációk vesznek részt a Cell-cupon. A versenysorozaton férfi és fiú, valamint női és lánycsapatoknak négy korosztályban és nyolc kategóriában rendeznek mérkőzéseket. A helyezéseket elérő csapatokat éremmel és oklevéllel jutalmazzák, az első helyezettek egyedi koronát kapnak, s értékes sportfelszerelésben részesülnek. A kategóriák mindegyikében különdíját vehet át a legjobb játékos.

A Cell-cup mérkőzéseit idén is több helyszínen rendezik meg. Veszprém mellett Alsóörs, Balatonfüred, Várpalota és Nemesvámos ad otthont a látványos küzdelmeknek összesen nyolc sportcsarnokban.

A csoportmérkőzések után csütörtökön rendezik meg az elődöntőket, a döntőket pénteken tartják a Veszprém Arénában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!