Angliában bonyolítják le a világjátékot

2019.08.16. 11:00

Hat számban áll rajthoz a pápai atléta

Augusztus 17–24. között Angliában rendezik meg a szervátültetettek nyári világjátékát, ahol ismét rajthoz áll Gelencsér Róbert szervátültetett pápai sportoló.

Haraszti Gábor

Gelencsér Róbert balról a harmadik Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

Newcastle-ban 22. alkalommal rendezik meg a világeseményt, amelyen 55-60 ország 2237 versenyzője vesz részt, köztük 54 magyar transzplantált sportolóval.

A versenyzők 16 sportágban indulhatnak, a magyar csapat röplabdában, úszásban, asztaliteniszben, teniszben, pétanque-ban, dartsban, kerékpározásban, tollaslabdában, bowlingban, atlétikában és virtuális triatlonszámokban lesz érdekelt.

Az országos kvalifikációs versenyeken elért jó eredményeknek köszönhetően atlétikában Gelencsér Róbert is bekerült a magyar válogatott keretbe, aki a 4x100 méteres és a 4x400 méteres váltóban, valamint 100, 200 méteres síkfutásban, távolugrásban és súlylökésben igyekszik minél jobb helyezést elérni.

Gelencsér Róbert balról a harmadik Fotó: Magyar Szervátültetettek Szövetsége

– Szeretnék az előző versenyekhez hasonlóan sikeresen szerepelni – mondta az elutazás előtt a pápai at­léta. – A felkészülésem jól sikerült, szerencsére sérülés nem hátráltatott. A 40–49 év közötti korcsoportban kezdem elérni a felső korhatárt, így egyre nehezebb a fiatalabbakkal felvenni a versenyt, de bízom benne, hogy sikerül éremmel, érmekkel hazautaznom. Szeretném megköszönni Áldozó Tamás segítségét, aki a polgármesteri keretből biztosította a részvételhez, utazáshoz szükséges összeg nagy részét, az ő támogatása nélkül nem tudtam volna képviselni városunkat és az or­szágot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!