Pontot mentett a VLS

2019.08.04. 19:49

Több meghatározó játékos nem szerepelhetett

Az utolsó pillanatban mentett pontot a veszprémi csikócsapat a labdarúgó NB III nyitányán a Sárvár ellen.

Bényi Kálmán

VLS Veszprém–Sárvár 1–1 (0–0)

Veszprém, 400 néző. Jv.: Kubicsek M. VLS Veszprém: Kis – Dobsa, Gulyás, Balázs, Gálfi, Somogyi, Gunther, Szabó B. (Venczel), Rédling (Molnár B.), Vass, Simon (Sárossy). Edző: Pető Tamás.

Sárvár FC: Gőcze – Kertai, Horváth D., Pető (Szenczi), Skriba, Kun, Potyi, Pados, Valkovszki, Rajzinger, Faggyas. Megbízott edző: Németh József,

Gólszerzők: Venczel, ill. Pető.

Egy év kihagyás után ismét NB III-as mérkőzést rendeztek a királynék városában, ahol szép számú közönség fogadta az újonc hazaiakat és a vendég Sárvárt.

Tapogatózó játékkal indult a nyitány, a csapatok felváltva birtokolták a labdát, a kapusoknak nem volt dolguk.

A 11. percben Gálfi kapott remek ütemű labdát és a 16-oson belül nagy erővel a kapu fölé lőtt. A 21. percben ismét Gálfi villant, balról befelé húzott és 17 méteres tekerése fél méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ekkor a VLS nyomás alá helyezte a Sárvárt, a 22. percben Vass kígyózott le az alapvonalig, beadásáról centikkel maradtak le a veszprémi támadók. Az utolsó öt percben azonban magára talált a Sárvár: a 41. percben Faggyas jobboldali szögletét az érkező Pető B. centikkel fejelte mellé. Egy perc múlva Faggyas alapvonal közeli szabadrúgását Kertai gólba tartó fejesét Dobsa fejelte ki a vonalról.

Veszprémi rohamokkal indult a játék a szünet után, Gálfi húzta meg a jobboldalon, s a 16-os vonaláról löbbölt a kapura, emelése centikkel ment fölé. A folytatásban átvette a játék irányítását a Sárvár és zömében pontrúgásokkal veszélyeztetett.

A 61. percben Horváth D. beadását a hosszú oldalon jó ütemben érkező Pető B. közelről fejelte a jobb alsó sarokba, 0-1.

A bekapott gól kicsit megzavarta a hazaiakat, s ebben az időszakban a Sárvár eldönthette volna a három pont sorsát, de Kis kapus

remekül teljesített. A mérkőzés slusszpoénja a 89. percben következett: Gunther baloldali szögletét Venczel a kapufa érintésével centikkel fejelte a gólvonal mögé, a jó szögben álló asszisztens érvényesítette a találatot, 1-1.

Az első félidőben a VLS dominált, de az adódó lehetőségeket nem tudta kihasználni, míg a második részben a Sárvár dönthette volna el a meccset, de a Veszprém hatalmas akarattal egy pontot otthon tartott.

Pető Tamás:

– A mérkőzésen több meghatározó emberünk nem játszhatott, Lőrincz, Kiliti, Újvári, Felber is hiányzott. Azonban a fiatal csapatom jól helytállt, egy kis szerencsével talán nyerhettünk is volna.

Németh József:

– Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, sőt itt az utolsó tíz percben mezőnyfölényben játszottunk. A szünet után az első félórában a mi akaratunk érvényesült, hiába vezettünk, mert a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát és volt játékosunk, Venczel kiegyenlített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!