Három pont a legfontosabb

2019.08.10. 11:00

Vasárnap 19 órakor a Kazincbarcikát fogadja az FC Ajka csapata

Két egygólos fiaskót követően csakis a pontszerzés lebeg az FC Ajka NB II-es labdarúgó-együttes játékosainak szeme előtt. Vasárnap itt az újabb lehetőség, a Kazincbarcika ellen lehet javítani.

B. Virág Rita

Az FC Ajka (a labdával Soltész) hazai pályán szeretné meglepni és legyőzni a Kazincbarcikát

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Az Ajka a nyitófordulóban 1-0-ra kapott ki hazai pályán az ETO-tól, aztán 2-1-re a Tiszakécske vendégeként maradt alul.

– Jóval több lehetőséget dolgoztunk ki Tiszakécskén, mint tettük azt az első fordulóban. A mérkőzés egyes szakaszaiban uraltuk a találkozót, a hajránk viszont elkésett.

Az FC Ajka (a labdával Soltész) hazai pályán szeretné meglepni és legyőzni a Kazincbarcikát
Fotó: Balogh Ákos/Napló

S bár az utolsó percben óriási lehetőség adódott előttünk a pontszerzésre, sajnos a helyzet kimaradt, pontosabban nagy bravúrral védett a hazaiak kapusa. Közel álltunk a döntetlenhez, és szerintem, meg is érdemeltük volna a pontszerzést – összegzett Kis Károly, az FC Ajka szakvezetője. Hozzátette még, az különösen érzékenyen érintette, hogy a gólokat a meccs azon periódusaiban kapták, amikor inkább ők domináltak, s a gól egyáltalán nem volt benne a játékban.

Bár eddig nem szerzett pontot az Ajka, vasárnap ez a helyzet változhat, amikor is a Kazincbarcikát fogadja a társaság 19 órától.

– Magunk és a szurkolóink miatt is nyernünk kell. Fontos, hogy magunk mellett tartsuk a drukkereket, s ehhez sikerek kellenek. Az önbizalmunk szempontjából is jó lenne, ha végre győztesen hagynánk el a pályát. Vasárnap nem elég csak az egy pont, nekünk mind a három kell – szögezte le a tréner.

Kis Károly úgy fogalmazott, tanítványai az újoncok megilletődöttségével kezdték meg az NB II-es bajnokságot, de ezt most már maguk mögött kell hagyni.

– A Kazincbarcikát tavaly többször is láttam, és az idén is már levideóztam ellenfelünket. Rendkívül agresszívek, harcosak, soha nem adják fel, ez a legnagyobb erényük. Nekünk végig koncentráltan, hiba nélkül kell futballoznunk és akkor miénk lehet a három pont – mondta az ajkai edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!