Az ukrán bajnok ellen kezdi a Bajnokok Ligáját a Telekom Veszprém

2019.09.12. 11:58

David Davis: „A szirének énekét nem szabad most meghallanunk”

A szakírók szezon előtti esélylatolgatása olyan, mint a szirének éneke. Nem szabad meghallani – vélekedett David Davis, a Telekom Veszprém szakvezetője a Bajnokok Ligája erősorrend kapcsán, ahol csapatát a sorozat legnagyobb favoritjának kiáltották ki.

B. Virág Rita

20190910 Veszprém bajnoki kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém(fehér)-Grundfos Tatabánya KC(kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

A hétvégén elrajtol a legrangosabb európai kézilabda kupasorozat, a Bajnokok Ligája. A Telekom Veszprém vasárnap, hazai pályán fogadja az ukrán Motor Zaporizsjét 17 órai kezdettel.

A bakonyiak a felső ágon, a B jelű csoportba kaptak besorolást, ahol a lengyel PGE Vive Kielce, a német THW Kiel, a francia Montpellier HB, a címvédő HC Vardar, a fehérorosz Meskov Breszt, az ukrán Motor Zaporizsje, valamint az FC Porto Sofarma lesz még az ellenfél.

A lebonyolítás az eddigi évekhez képest nem változik: mindkét nyolcasból a legjobb hat helyezett jut tovább az egyenes kiesés szakaszba, a csoportelső viszont kihagyja a nyolcaddöntőt, egyből a negyeddöntőbe jut.

A Telekom Veszprém nyilvánvaló célja a továbbjutás minél előkelőbb helyen, s ehhez vasárnap rögvest az első lépést meg is teheti az ukrán bajnok ellen.

– Úgy gondolom, egyik csapat sem a véletlennek köszönheti, hogy a Bajnokok Ligájában szerepel, ezért kellő alázattal igyekszünk felkészülni mindenki ellen. Tisztában vagyunk vele, hogy senkit sem becsülhetünk le és egyik riválisunk ellen sem mehetünk biztosra. Az első öt, hat forduló után már jobban látjuk az erőviszonyokat – kezdte David Davis, a tavalyi BL-döntős veszprémiek vezetőedzője.

A Motor Zaporizsja a SEHA-Ligában is szerepel, és némi meglepetésre, az első játéknapon hazai pályán 32-31-re legyőzte a Bajnokok Ligája aranyérmes Vardar Szkopjét.

- Egyáltalán nem lepődtem meg ezen az eredményen, hiszen, ahogy mondtam, a BL-ben már nincsenek könnyű csapatok, a Zaporizsja is erős, kemény ellenfél. A találkozót látva azonban nekem az a véleményem, a meccs a BL felkészülés jegyében zajlott, egyik fél sem törődött igazán a végeredménnyel, sokkal inkább a figurák és a védekezési variációk begyakorlásával. Ráadásul mindkét gárda nélkülözte az egyik legjobbját, az ukránok Malaszinkaszt, míg az északmacedónok Skubet – magyarázta a tréner.

Újságírói kérdésre válaszolva az edző határozottan kijelentette, valóban benevezte a klub Nagy Lászlót a BL-keretbe, de ez az egyesületeknél bevett szokás. Korábban Maik Machulla, Ljubomir Vranjes, vagy Talant Dujsebajevet is benevezte a klubja edzőként, mégsem lépett pályára.

- Nagy László visszavonult. Nem fog játszani – mondta eltökélten.

Davis mester szerint egyre jobb ritmusban játszik csapata, de mindig van hova fejlődni. A vasárnapi ellenfélről elmondta, a Motor szívesen alkalmazza a hatosfalas és az öt-egyes védekezési formulát.

– Moraes és Borozan érkezésével tovább bővültek a variációs lehetőségeink. A két játékos már jól ismeri a játékrendszerünket és gyakorlatilag csak be kellett őket illeszteni a két belső védő helyére. Nyilván még sokat kell gyakorolniuk, és a társakhoz is hozzá kell szokniuk, ki kell alakulnia a megfelelő rutinnak – hangsúlyozta.

Arra a kérdésre, hogy a trénert mennyire lepte meg, miszerint az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szakírói a BL erősorrendjében az első helyre tették a Telekom Veszprémet, David Davis azt válaszolta, ezzel egyáltalán nem szabad törődni.

– Abban az évben, amikor a Vardarral első ízben megnyertük a BL-t (2017-ben – a szerk.) a szakírók finoman szólva, kidobtak minket a kukába. De említhetném a PSG-t, amelyet sokszor soroltak már az élre, és mégsem sikerült neki a végső győzelem. A szakíróknak le kell nyugodniuk. Az írásaik olyanok, mint a szirének éneke. Nem szabad meghallanunk őket. Csak a magunk dolgával kell foglalkozni – húzta alá az edző..

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!