Csapattá értek a fiúk?

2019.09.26. 07:00

Hazai pályán kezdi a bajnokságot a Hoya Veszprém

A két éve még „A” csoportos MAFC-ot fogadja a 2019/20-as szezon nyitányán a Hoya Pannon Egyetem Veszprém NB I/B-s férfi kosárlabdacsapata a felsőházban, vagyis a piros csoportban.

B. Virág Rita

Napi három edzéssel készültek a veszprémiek

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ugyan néhány együttes számára már megkezdődött a pontvadászat, de a Veszprém és a MAFC még csak most kapcsolódik be a bajnoki küzdelmekbe.

– Egyelőre nagyon nehéz bármit is mondani az ellenfelekről, legalább négy-öt fordulónak le kell pörögnie ahhoz, hogy tisztán lássuk az erőviszonyokat. A MAFC számára, ahogy nekünk is, ez lesz az első tétmeccs – kezdte Mérész Csaba, a veszprémiek szakvezetője.

Az ellenfélről elmondta, a nyáron többen távoztak és érkeztek is a fővárosiakhoz. A két legnagyobb igazolásuk Tóth Péter és Harazin Tamás. Mindketten az élvonalbeli Kaposvári KK-ból tették át székhelyüket Budapestre. Ráadásul egy kanadai légiós is segíti a csapatot, Ryan Richmond Torontóból érkezett.

– Az úgynevezett előszezonból sok mindent leszűrni nem tudok. A MAFC sem mindig tudott kiállni az edzőmeccsekre teljes kerettel, ahogy mi sem. Viszont az edzői stáb mentalitását ismerve agresszív, gyors játékra kell számítani tőlük – vélekedett Mérész edző.

A Hoya legutóbb a Vasas ellen játszott előkészületi mérkőzést, ahol 85-77-es vereséget szenvedett hazai környezetben.

– Sosem esik jól a vereség, de azt is hozzá kell tenni, hogy a felkészülési időszakban még egyetlen olyan találkozó sem akadt, ahol teljes kerettel tudtunk volna kiállni. A Vasas ellen például Körtélyesi Gergely és Völgyi Marcell hiányzott. Utóbbi hetekig bajlódott egy húzódással, a combját és a térdét is fájlalta, de szerencsére már felépült és pénteken is rendelkezésre áll – hangsúlyozta az edző.

Mérész Csaba hozzátette, hazai pályán szeretnének győzelemmel nyitni, s most kiderül csapattá értek-e a fiúk.

A Hoya számára kiemelten fontos, hogy veszprémi csapatként a helyi ügyeket támogassa, ezért Naményi Miklós, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője az első öt meccs bevételét jótékony célra ajánlotta fel.

Napi három edzéssel készültek a veszprémiek
Fotó: Penovác Károly/Napló

A nyáron a veszprémi Törökné Tenk Dóra indított el egy adománygyűjtést az úgynevezett mentőmotorosoknak, miután az egyik ilyen megmentette a kisfiát, aki az egyik étterem trambulinjában rosszul esett és nem kapott levegőt. Neki köszönhetően egy ország fogott össze a mentőmotorosokért, hogy még egy ilyen életmentő műszerekkel felszerelt kétkerekűt vásárolni tudjon az alapítványuk. A gyűjtés most is tart, a kosarasok előtt pedig le a kalappal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!