az ellenfél: a szpartak moszkva

2019.09.23. 14:08

Idegenben mérkőzik meg kedden a Telekom Veszprém U21-es csapata

Székely Mártonnal és Borut Mackovsekkel kiegészülve a Telekom Veszprém U21-es alakulata játszik kedden a SEHA-Ligában a Szpartak Moszkva ellen.

B. Virág Rita

Igenben mérkőzik meg kedden a Telekom Veszprém U21-es csapata

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ugyan szombaton még az U21-es és a felnőtt gárda is pályán volt – előbbi a városi rangadón kapott ki 26-23-ra az NB I/B-ben, utóbbi a Bajnokok Ligájában a THW Kieltől 37-31-re – azonban kedden ismét fontos feladat előtt áll a Telekom kézilabdás családja.

A SEHA-Ligában a Szpartak Moszkva otthonában kell helytállnia a veszprémieknek, akiket ezúttal U21-es gárda képvisel, két „naggyal”, Székely Mártonnal és Borut Mackovsekkel kiegészülve.

Gulyás Péter, a Telekom U21-es alakulatának vezetőedzője a csapat hivatalos oldalán úgy nyilatkozott, azt várja tanítványaitól, hogy mindent beleadjanak, és felszabadultan kézilabdázzanak.

– Először játszanak a gyerekek SEHA-Liga mérkőzést, ami egy óriási lehetőség a számukra. Nehét feladat előtt állunk, hiszen a hosszú utazás miatt nem tudtunk edzésen rendesen készülni ellenfelünkből. Persze mi edzők, igyekszünk a lehető legtöbbet átadni nekik. A Szpartak Moszkva remek csapat, több ismert játékossal. Korábban nálunk is megfordult Inal Aflitulin, de az egykori Vardaros Alexander Gyereven neve is ismerős lehet sokak számára. Remélem, a fiataljaink megmutatják, hogy igenis hosszútávon kell velük számolni – fogalmazott a szakvezető.

Igenben mérkőzik meg kedden a Telekom Veszprém U21-es csapata
Fotó: Penovác Károly/Napló

Borut Mackovsek és Székely Márton azért tartott a fiatalokkal, mert az ő posztjukon többen is sérültek az U21-ben, elkél tehát a segítségük, a tapasztalatuk. A szlovén balátlövő kifejtette, nem várost nézni utaznak Moszkvába, hanem nyerni. – Nehéz lesz, hiszen az első csapatból Marcival ketten leszünk, de a legjobbunkat szeretnénk adni a győzelem megszerzése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!