Egyéni és csapat ötödik helyezés

2019.09.20. 20:33

Remekül teljesítettek a VEDAC futói

Két éve nem tudott hetven percen belüli félmaratonit futni, most viszont megtört a jég. Kovács Tamás 1:08.53 órás idővel ötödik helyezést szerzett a félmaratoni országos bajnokságon.

Bényi Kálmán

Kovács Tamás hetven percen belüli időt futott Fotó: VEDAC

Fotó: VEDAC

Magyarország félmaratoni bajnokságát a hagyományoknak megfelelően a 34. Wizz Air Budapest nemzetközi félmaratoni keretein belül bonyolították le. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) népes küldöttséggel képviseltette magát. A legjobb veszprémi eredményt Kovács Tamás érte el, aki az előkelő ötödik helyet szerezte meg. Ráadásul Fonyó Sándorral és Barabás Gáborral triót alkotva csapatban is az ötödik helyezésnek örülhetett.

Kovács Tamás hetven percen belüli időt futott Fotó: VEDAC

– Elégedett vagyok az ötödik helyezéssel, munka mellett, kétgyermekes család­apaként, már nem a futás az elsődleges. A nyárból azonban a lehetőségeimhez mérten a lehető legtöbbet kihoztam, így két év után először újra hetven percen belüli 21 kilométert futottam – hangsúlyozta a londoni olimpikon, Kovács Tamás.

A hétköznapokban pénzügyi elemzőként tevékenykedő atléta az év elején betegséggel, sérüléssel bajlódott, majd megszületett második kisfia. A nyári időszakban azonban már jóval nyugalmasabban alakult az élete, többet tudott edzeni, készülni is.

– A jövőre nézve az elsődleges célom, hogy stabilizáljam a most elért időeredményemet. Az életem mostanság kevésbé tervszerű, ezért megpróbálom abból a kevés edzéslehetőségből kihozni a maximumot. Amennyiben sikerül állandósítani a félmaratoni távon a 67, 68 percet, akkor arra már lehetne építeni a következő évben is – magyarázta.

Szemán János tanítványa kifejtette, a következő hetekben részt vesz a tíz kilométeres utcai országos bajnokságon, később pedig 10, 21 kilométeres versenyeken indul, valamint a veszprémi me­zei­fu­tóliga-viadalt is teljesítené.

A budapesti félmaratoni ob-n a VEDAC U23-as gárdája (Barabás Gábor, Bertalan Renátó, Zsebe Olivér) bronz­érmet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!