Második győzelem

2019.09.23. 13:07

Tomborék nyerték a veszprémi kézilabda rangadót

Második győzelmét aratta a Balatonfüredi KSE U21-es alakulata a férfi kézilabda NB I/B-ben

B. Virág Rita

Fotó: Penovác Károly/Napló

Egy perces néma főhajtással emlékeztek a városi rangadó résztvevői és a nézők: Tari Tiborra, a Veszprém Megyei Kézilabda Szövetség játékvezetője előtt tisztelegtek.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Elrontott akciókkal indult a találkozó, majd a Telekom fiataljai szereztek vezetést, Bodor és Szrnka volt eredményes (0-2). Éles Benedek hétméteresével a 6. percben nyitotta meg a gólgyártást a hazai együttes.

A két gólos előnye a 10. perchez érve fogyott el a Gulyás Péter irányította gárdának, ekkor Éles és Szmetán P. találataival kiegyenlített a VKKFT (4-4), a vezetést azonban nem tudta átvenni, mert a következő öt percben Palasics Kristóf ötször is útját állta a kapuja felé tartó labdáknak. Ellenben a túloldalon Bodor és Melnyicsuk visszaállította az előző differenciát (16. perc: 4-6).

Fotó: Penovác Károly/Napló

Éles és Szmetán P. nem hagyta ezt annyiban, így a következő időszakban fej, fej mellett haladtak a csapatok (8-8). Aztán zsinórban négy VKKFT-s gólra sem érkezett válasz, s a 23. percben 11-8 állt az eredményjelzőn. A Telekom részéről Sisa fújt riadót, a fiatalok nagy tempót diktálva előbb kiegyenlítettek (11-11), majd további két góllal elhúztak 13-11-re.

A térfélcserét követően a 34. perchez érve újra egyenlő állást mutatott a kijelző (15-15). Hullámzott a játék, nem lehetett tudni, melyik fél tudja a maga javára fordítani a találkozót. A folytatásban is ez volt jellemző, hiszen a Telekom egy 4-1-es sorozattal megint közelebb állt a két pont megszerzéséhez (39. perc: 17-20).

Fotó: Penovác Károly/Napló

A hajrához érve azonban Éles Benedek kezébe vette a karmesteri pálcát és vezérletével hét hazai gólt jegyezhettünk fel (25-21). Ráadásként a VKKFT védelme teljesen elbizonytalanította a Telekom támadóit, akik rendre elrontották az adódó lehetőségeket. Már csak öt perc volt vissza, s már nem tudott megújulni a Telekom, így Tombor Csaba tanítványai teljesen megérdemelten nyerték meg a rangadót.

Tombor Csaba: – Igazi közönségszórakoztató rangadót vívtunk. Nagyon büszke vagyok mindkét fél játékosaira, akik sokkal többre hivatottak, mint hogy a másodosztályban kézilabdázzanak. Nagyon örülünk a győzelemnek, mostantól az újabb hétvégi kihívásra koncentrálunk.

Gulyás Péter: – A második félidőben sokkal jobban védekezett a VKKFT. A srácok hitehagyottá váltak, így mentálisan is fölénk kerekedett ellenfelünk. Nem vagyok csalódott, jó úton haladunk, az első félidőben mutatott játékunkkal még sok örömet szerezhetünk szurkolóinknak.

Veszprémi KKFT–Telekom U21 26-23 (11-13)

Veszprém, 300 néző. V.: Sándor, Szabó B. Veszprémi KKFT: Szász – Hári, Fazekas 6 (2), Füleki, Szeitl 1, Kristóf 3, Szmetán P. 6. Csere: Ágoston, Miklós (kapusok), Éles 8 (3), Bugyáki 2, Szmetán M., Somogyi, Boros, Szép, Radvánszki. Edző: Tombor Csaba..

Telekom U21: Palasics – Hornyák 1 (1), Szuharev 2, Szrnka 4, Melnyicsuk 1, Bodor 3, Sisa 6. Csere: Ilics 5, Dobi 1, Szűcs B., Dörnyei, Kovács L. Edző: Gulyás Péter.

Hétméteresek: 6/5, ill. 1/1.

Kiállítások: 8, ill. 18 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!