ovifoci játéktér

2019.10.08. 11:00

A gyermekeknek építettek pályát a veszprémi sporttelepen

Újabb pályát avattak hétfőn a Veszprémi FC USE Erdész utcai sporttelepén. A műfüves játéktér a legkisebbnek készült.

Horváth Gábor

A megnyitó résztvevői, balról: Finta Péter, Némedi Lajos, Szabó Péter, Major Ildikó, a Ringató óvoda vezetője és Rajki Tamás

Fotó: Penovác Károly/Napló

A közel 15 millió forintos beruházás kilencven százalékát a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) biztosította a Bozsik intézményi program keretein belül, a fennmaradó összeg önkormányzati forrás – hangzott el a hétfői eseményen.

A 12x24 méteres, műfüves, hálóval fedett létesítmény a legkisebbeknek, elsősorban az óvodásoknak készült. Az alkalomnak megfelelően ők kaptak főszerepet a megnyitón, a Ringató ovi ifjú futballistái tesztelték először egy minitornával a pályát.

– Nagy örömmel jöttünk, tényleg klassz ez a pálya. Hála az MLSZ programjának, ez már a harmadik ovifoci játéktér a megyeszékhelyen – köszöntötte a megjelenteket Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, aki kiemelte: nincs nagyobb öröm annál, mint a gyerekeknek létrehozni és átadni valamit. – Használjátok nagy kedvvel, szolgálja az egészségeteket! – szólt a legkisebbekhez Némedi Lajos.

A megnyitó résztvevői, balról: Finta Péter, Némedi Lajos, Szabó Péter, Major Ildikó, a Ringató óvoda
vezetője és Rajki Tamás Fotó: Penovác Károly/Napló

– Boldogok vagyunk, hogy segédkezhettünk egy ilyen játéktér átadásában – mondta az MLSZ részéről Finta Péter, Veszprém megyei megbízott igazgató.

– A gyerekek csillogó szemei mindent elmondanak. Azt gondolom, hogy remek helyre került a pálya, amely jól kiegészíti a VFC USE többi létesítménye által nyújtottakat – tette hozzá Finta Péter.

– Nagyon örülünk a beruházásnak, köszönjük a városvezetésnek és az MLSZ-nek, hogy létrejöhetett ez a projekt – fogalmazott Szabó Péter. A veszprémi nagypályás labdarúgás ügyvezetője és a VFC USE sportigazgatója kiemelte: az utánpótlás nevelő klub taglétszáma évről évre nő, és ezt a folyamatot nehéz követni az infrastruktúra fejlesztésével.

– Bízom benne, hogy sok örömet okoz majd a gyermekeknek ez a játéktér – mondta. A fejlesztést méltatta Rajki Tamás, a veszprémi futsalklub ügyvezetője is, aki hangsúlyozta: további három ilyen pálya átadására van még lehetőség a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!