Mi történt a BL-döntős csapattal?

2019.10.02. 19:56

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a Veszprém

Nem várt, kellemetlen vereséget szenvedett a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese a SEHA-Ligában: az észak-macedón Eurofarm Rabotnik otthonában 26-24-re kaptak ki a bakonyiak.

B. Virág Rita

20190910 Veszprém bajnoki kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém(fehér)-Grundfos Tatabánya KC(kék) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Rabotnik–Telekom Vp. 26-24 (14-8)

Bitola. V.: Jurinovic, Mrvica (horvátok). Eurofarm Rabotnik: Mitrevszki, Trajkovszki – Ojleszki 1, Madzovszki 1, Csurlevszki, Stjepanovic 5, Radovic 1, Seveljev, Jotic 8 (3), Vegar 2, Kukoszki, Velkovszki, Gradjan 4, Djukics, Kuzmanovszki, Osztrusko 4 (1). Edző: Stevce Alusovszki.

Telekom Veszprém: Cupara – GAJIC 9 (5), Tönnesen 2, Mahé, Nilsson 3, Lauge 2, Manaszkov 3. Csere: Terzic, Jahija 2, Moraes, Blagotinsek, Mackovsek 1, Lékai 2. Edző: David Davis.

Kiállítások: -, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

Sok hibával kezdtek a csapatok, az első gólra a 4. percig kellett várni. A két fél fej fej mellett haladt a 11. percig, ekkor 4-4 állt az eredményjelzőn. Ezt követően azonban nyolc percen át csak a hazaiak találtak be, és 9-4-re el is húztak. Jahija átlövésével ért véget a rossz széria, ám így sem tudott lendületbe jönni a Veszprém, a félidő végén 14-8-ra vezetett a SEHA-Ligában még hibátlan Eurofarm Rabotnik.

Gajic kezdte a gólgyártást a második játékrészben, ám nem sokáig örülhettünk, mert Oljevszki és Jotic góljaival 16-10-re alakult az állás. Lékai és Gajic próbált javítani a helyzeten (16-13). A vendégek részéről Gajic és Nilsson igyekezett, s úgy tűnt, a 47. percben végre fordul a kocka (19-19). Az igazi áttörést azonban nem sikerült elérni, mert a Rabotnik zsinórban megint háromszor volt eredményes (22-19). A hajrában pedig bárhogy akart a Telekom, nem volt szerencséje, így a Rabotnik örülhetett a sikernek.

Stevce Alusovszki: – Hasonlóan kezdtünk, mint tettük azt a Bajnokok Ligája-meccseinken, de most jobban koncentráltunk a végén, és szerencsénk is volt. Azt gondolom, ez a győzelem megváltoztathatja az egész idényt.

David Davis: – Zsinórban harmadszor kaptunk ki. Az utolsó tíz napot leszámítva eddig elégedett voltam a teljesítménnyel. Azt gondolom, innen még felállhatunk. Sajnálom a szurkolóinkat, mert nem ezt várják tőlünk. Folytatjuk a kemény munkát, nem fogjuk feladni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!