Pénteken bemutatkozik a légiós

2019.11.20. 21:37

Mike McCall az edzéseken jó benyomást tett a veszprémi szakmai stábra

Az újonnan igazolt légiós, Mike McCall első tétmérkőzésére készül a Hoya Pannon Egyetem Veszprém színeiben. A listavezető alakulat a hatodik MTK Elite Basket gárdáját fogadja az NB I/B piros csoportjában 18 órától.

B. Virág Rita

Fontos csata előtt áll a Hoya (elöl Kovács) Fotó: Pesthy Márton/Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az előző vasárnap a veszprémiek a sereghajtó PVSK otthonában vendégeskedtek, ahol főleg a második félidőben nyújtott teljesítményükkel 114-92-re nyertek.

– Az első két negyed egyáltalán nem sikerült tökéletesre, egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel, leginkább a támadójáték dominált – kezdte Mérész Csaba. – A szünetben aztán rendeztük a sorokat, szigorítottunk a védekezésünkön, és ezzel sikerült megalapozni a különbséget is. Ebben a két játékrészben már olyan kosárlabdát mutattunk, ami nekem is tetszett – vélekedett a szakember.

Fontos csata előtt áll a Hoya (elöl Kovács) Fotó: Pesthy Márton/Napló

Pénteken folytatódik a bajnokság, a Hoya hazai pályán szerepel, a hatodik helyen álló MTK-t látja vendégül.

A fővárosi csapat évek óta az NB I/B meghatározó tagja, a piros csoportban pedig mindig a legjobbak közé tartozik. Eddig öt győzelmet és három vereséget tud felmutatni.

– Egyáltalán nem lesz könnyű meccs. Az MTK centerposzton kifejezetten komoly erőt képvisel, három játékosa a palánk alatt magasságban és súlyban is meghatározó egyéniség. Szerintem mezőnyben sem gyengék, tehát egyáltalán nem vesszük őket félvállról – magyarázta a tréner.

A pénteki derbin első ízben öltheti magára a veszprémiek mezét Mike McCall. Az amerikai légiós, aki egyes, kettes poszton bevethető, eddig rendkívül jó benyomást keltett a szakmai stábnál.

– Még csak néhány edzésen vett részt, de látszik, milyen magasan képzett, intelligens játékos. Próbáljuk mielőbb beépíteni, ismerkedik a játékrendszerünkkel, a védekezéssel, a támadó figurákkal. Persze minden élesben dől majd el, mi is kíváncsiak vagyunk, miként tud közösen együttműködni új csapattársaival. Remélem, hamar megtalálja a közös hangot mindenkivel a pályán és természetesen azon kívül is – bizakodott Mérész edző.

A Hoya–MTK találkozót pénteken 18 órakor a Vetési gimnáziumban tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!