birkózás

2019.11.07. 11:00

Országos döntőbe jutottak a Centrum SE fiataljai

Öt versenyző kvalifikálta magát a Centrum SE fiataljai közül a szabadfogású birkózó diákolimpia országos döntőjébe.

Horváth Gábor

A tatabányai viadalon részt vevő veszprémi csapat Janku Ferenc edzővel Fotó: Centrum SE

A területi versenynek Tatabánya adott otthont, a veszprémi Centrum SE birkózói közül nyolcan léptek szőnyegre a megmérettetésen.

A tatabányai viadalon részt vevő veszprémi csapat Janku Ferenc
edzővel Fotó: Centrum SE

– Szép eredményeket értek versenyzőink. A diák II. korosztályban Gáspár Bence (46 kg) és Szecsődi Máté (+69 kg) első helyezettek lettek, Jámbor Levente (42 kg), Kék Milán (54 kg) és Tóth Konrád (58 kg) bronzérmet szerzett, Simon Domokos (38 kg) a nyolcadik helyen végzett. Diák I. korosztályban Jámbor Kristóf (58 kg), egy súlyos sérülésből felépülve, a dobogó második fokára állhatott, míg Márkus Roland (42 kg) az ötödik helyen zárta a versenyt. A diákolimpia döntőjébe öt versenyző kvalifikálta magát: Gáspár Bence, Szecsődi Máté, Jámbor Kristóf, Jámbor Levente és Tóth Konrád – tudtuk meg Janku Ferenc edzőtől, klubvezetőtől, aki hozzátette, egyesületük bővül: Veszprém mellett immár Öskün és Ősiben is várják a birkózás iránt érdeklődő lányokat és fiúkat 8-tól 14 éves korig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!