Kétnapos év végi focitorna

2019.12.28. 07:00

Szombaton rajtolt a Szilveszter-kupa a Március 15. úti csarnokban

Huszonöt csapat részvételével rendezik meg idén a hagyományos Szilveszter-kupa teremlabdarúgó-megmérettetést. A ma rajtoló kétnapos viadal résztvevői értékes nyereményekért lépnek pályára.

Horváth Gábor

A minden évben népszerű megmérettetésen idén huszonöt csapat indul

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A tizenharmadik Szilveszter-kupának a veszprémi Március 15. úti sportcsarnok ad otthont. A szervezők öt darab négyes és egy darab ötös csoportba sorsolták a résztvevő együtteseket, amelyek körmérkőzéses formában döntik el a helyezések sorsát a torna első szakaszában.

A csoportkör után jön az egyenes kiesés, a négyes csoportokból az első kettő, plusz a legjobb három harmadik helyezett, az öt tagú mezőnyből pedig az első három jut a legjobb 16 közé.

A csoportok, A csoport: PD Truck, Herend PSK, Átrium Bau, Brazilok.

B csoport: LB Knauf, Mágusok, DS Optim, VFC USE U17, Tihany Futsal. C csoport: Betti Padló Bakony FC, Dropli FC, VRSE, Magyarpolány.

D csoport: Dragon Ball, Game Over, Tarantula FC, Cell-Vill Áramütöttek. E csoport: VLS Senior, VFC USE U19 Veszprém, Schmidt Zsalu Polgár Team, Cinborák.

F csoport: Autóátírás, VLS Veszprém, Pannon Egyetem, Játék Csatárok Nélkül Celldömölk, Irsai Olivér és barátai, The Team.

A minden évben népszerű megmérettetésen idén huszonöt csapat indul
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A kupa első napján, szombaton az A, B, C, D és E csoportok mérkőzéseit bonyolították le reggel nyolc és este hét óra között, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdenek az F csoport csapatai.

A nyolcaddöntők 13 órakor rajtolnak, a negyeddöntők 16.25-kor, az elődöntők pedig 18.05-kor.

A bronzmeccset 18.55-ös kezdéssel játsszák, a két legjobb csapat pedig 19.20-kor csap össze a fináléban.

A játékidő a négyes csoportokban, és az egyenes kieséses szakaszban 1x20 perc, az ötös csoportban 1x15 perc. Helyezése eldöntése: több pont, pontegyenlőség esetén: egymás elleni eredmény, nagyobb gólkülönbség, több rúgott gól, három-három büntetőrúgás (hétméteres).

Ha a csoportmérkőzések során három csapat rendelkezik azonos pontszámmal, akkor csak annak a három csapatnak az eredménye kerül figyelembevételre, egy úgynevezett minibajnokság keretében, és úgy állapítják meg az egymás elleni eredmények alapján a sorrendet.

Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen esetén 3–3 büntetőrúgás dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!