amatőr válogatottak tornája

2019.12.09. 10:52

Második helyen végzett megyénk csapata a döntőben

Második helyen végzett az 5. Megyei Amatőr Válogatottak Országos Nagypályás Tornáján megyénk labdarúgó-együttese. A Lipóton rendezett döntő tornán a mieink büntetőkkel jutottak a fináléba, ahol Baranya megye csapatával szemben maradtak alul.

Horváth Gábor

Ahogyan arról beszámoltunk, Veszprém megye amatőr futballválogatottja a tatabányai régiós torna megnyerésével került a lipóti fináléba, ahol négy együttes csatázott az országos bajnoki címért.

A Garai Péter-Szabó Zoltán vezette csapat a szombati elődöntőben Bács-Kiskun megyével találkozott. A meccs gól nélküli döntetlent hozott, büntetőkkel a Veszprém megyeiek bizonyultak jobbnak.

A másik ágon Baranya megye válogatottja 2-0-ra győzött Heves megye legjobbjai ellen.

A másnapi finálé öt találatot hozott. A baranyaiak viszonylag gyorsan 2-0-s vezetésre tettek szert, majd a második félidő elején növelték előnyöket. A mieink a 38. percben (a tornán kétszer 30 perces meccseket játszottak a csapatok) kezdték a felzárkózást, de hiába szereztek még egy gólt, egyenlíteniük nem sikerült.

Így Baranya megye lett a országos bajnok, a veszprémiek ezüstérmet szereztek, a harmadik helyen Heves megye végzett, amely 2-1-re legyőzte Bács-Kiskunt.

Eredmények, az elődöntőben: Veszprém megye–Bács-Kiskun megye 0-0, büntetőkkel: 4-3. Lipót. Jv.: Harnos Cs. Veszprém megye: Sevinger – Bereczki (Király), Nagy R. (Bakó), Györkös, Kungl, Boromisza, Lang, Magyar, Ambrus, Král, Szarka (Mékli). Edző: Garai Péter, Szabó Zoltán.

Bács-Kiskun megye: Urlauber – Lajos, Sutus-Juhász, Máruska (Szabó Zs.), Dostyicza (Kitl), Varga M., Harnos, Nasz, Juhász (Gavula-Recte-Mikula), Szabó Sz., Valkai.

Büntetőből eredményes volt: Mékli, Györkös, Lang, Király, ill. Harnos, Varga M., Szabó Sz.

A fináléban: Baranya megye–Veszprém megye 3–2 (2–0). Lipót. Jv.: Harnos Cs. Baranya megye: Gergő – Károly, Krapecz, Jenei (Sziládi), Koronics, Reith (Kőnig), Bozó, Kungl, Várda, Szentes (Bartal), Temesvári (Spannenberger).

Veszprém megye: Dróth – Szabó D., Mékli (Nagy R.), Györkös, Bakó (Bereczki), Ambrus, Boromisza (Szarka), Dévényi, Lang, Magyar (Král), Kungl (Király). Edző: Garai Péter, Szabó Zoltán.

Gólszerzők: Jenei, Krapecz, Várda, ill. Bereczki, Györkös.

Garai Péter: – Sikerként kell elkönyvelnünk szereplésünket. Elindult egy folyamat, sok fiatal kapott lehetőséget, mi voltunk a mezőny legfiatalabb csapata. Szép eredmény, hogy kiejtettük a két legerősebb riválist, a régiós tornán a Győr-Moson-Sopronnál, az elődöntőben pedig a Bács-Kiskunnál voltunk jobbak. Kicsit bántó, hogy épp a döntőben véreztünk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!