kézilabda-diákolimpia

2020.01.27. 13:56

A Lóczy lett a bajnok!

Kettős Veszprém megyei siker született a fiú kézilabda-diákolimpia V-VI. korcsoportos, A kategóriás döntőjében: a balatonfüredi Lóczy szerezte meg a bajnoki címet, a veszprémi Vetési második lett.

Horváth Gábor

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Győr adott otthont a kézilabda-diákolimpia A kategóriás döntőjének az V-VI. korcsoportban. A megmérettetésre nyolc csapat kvalifikálta magát, a küzdelem csoportkörrel kezdődött. A Veszprém megyei fölény már itt érzékelhető volt, az A jelű négyest a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium együttese nyerte meg, a B jelű mezőnyben a veszprémi Vetési Albert Gimnázium (edző: Gulyás Péter) végzett az élen. Előbbi hibátlan mérleggel zárt, utóbbinak a két siker mellé becsúszott egy döntetlen.

A Lóczy gimnázium V-VI. korcsoportos kézilabdacsapata országos bajnoki címet szerzett a diákolimpián Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Az elődöntőben a lóczysok a fonyódi Mátyás Király Gimnáziumot győzték le (25-15), a veszprémiek a budapesti Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium csapatát múlták felül (36-30).

A fináléban tehát a két Veszprém megyei alakulat csaphatott össze, az utolsó mérkőzést öt góllal, 24-19-re a Kárpáti Krisztián vezette Lóczy nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!