Hétfőn már Tatabányán vendégeskednek

2020.01.31. 22:21

Lékai Máté visszatért a csapatba

Kisebb hullámvölgytől eltekintve magabiztos győzelmet aratott a magyar bajnoki címvédő Telekom Veszprém a sereghajtó Váci KSE otthonában a 2020-as év első tétmérkőzésén. Ám ami még ennél is fontosabb, néhány perc erejéig már visszatért a csapatba három hónapos kihagyás után Lékai Máté.

B. Virág Rita

Andreas Nilsson hat gólt szerzett a Váci KSE ellen

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Váci KSE–Telekom Vp. 26-39 (7-18)

Vác, 500 néző. V.: Paska, Vastag. Váci KSE: Kovács, Ulicsinyi (kapusok) – Rozner 2, Kocsi 2, Matsuura 6, Miklián 3, Nagy N., Alföldi, Rajkovics 1, Fórizs 3, Gáspár 3, Rédai 4, Moór, Singely, Nyári 2. Edző: Gúnya Péter.

Telekom Veszprém: Cupara, Székely (kapusok), Manaszkov 1, Jahija 4 (1), Moraes 2, Nilsson 6, Paczkowski 5, Marguc 5, Lauge 3, Strlek 3, Terzic, Nenadics 2, Hornyák 1, Melnyicsuk, Lékai 1, Borozan 6. Edző: David Davis.

Kiállítások: 2, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

A férfikézilabda-Európa-­bajnokságot követően első tétmérkőzését játszotta a Telekom Veszprém alakulata.

A bakonyiak keretében helyet kapott a három hónappal ezelőtt megsérült Lékai Máté és a lengyel Pawel Paczkowski is. David Davis két fiatalnak adott lehetőséget, Melnyicsuk Viktor és Hornyák Bence ülhetett le a kispadra.

A vendéglátó mindössze egyetlen pontot gyűjtött eddig a pontvadászatban, négy ponttal van lemaradva a szintén nehéz helyzetben lévő Orosházától és Budakalásztól. A gyenge szereplés miatt lemondott a korábbi sikeredző, Skaliczki László, a helyét Gúnya Péter vette át.

Marguc góljával indult a találkozó, Fórizs egyenlített a 3. percben.

Ismét a szlovén szélső villant, aztán Jahija volt eredményes hetesből, ám a 7. percben újra egyenlő volt az állás (3-3). Ezután jellemzően minden második veszprémi gólra csak egy válasz érkezett, így 9-6-ra meglépett a Telekom. Aztán a félidő derekához érve tíz percen át csak a vendégek találtak be, s ezzel a 7-0-s rohammal 6-16-ra alakult az eredmény.

Rédai törte meg a hosszúra nyúlt váci góltalanságot, majd Borozan és Nenadics zárta le a játékrészt.

Andreas Nilsson hat gólt szerzett a Váci KSE ellen Fotó: Pesthy Máté/Napló

A második etapban pályára lépett Lékai Máté is, aki senkitől sem zavartatva törhetett kapura a 37. percben (12-25).

A 40. percig gyakorlatilag a Telekom akarata érvényesült, senki sem hitte, hogy váratlanul megtorpanhat a bajnok.

Nyári gólja után Ulicsinyi mutatott be több bravúrt, miközben társai szorgosan gyűjtötték a találatokat (16-27).

Manaszkov kapott kétperces büntetést, ám Nilsson így is eredményes tudott lenni. S hiába védett nagyot Székely, ezt követően beindult a Vác, és 7-2-es sorozattal felzárkózott 30-23-ra.

A hajrához érve Borozan bombájával tért vissza minden a normális kerékvágásba. A Telekom egy gyors 5-0-s szériával újra tíz gól fölé tornázta a differenciát (56. perc: 23-35).

A hátralévő percekben a bakonyiak már nem engedték közelebb a váciakat, és összességében magabiztosan szerezték meg a két pontot.

Hétfőn nagyon fontos találkozó vár a Telekom Veszprém együttesére. A Grundfos Tatabánya otthonában ugyanis Magyar Kupa-negyeddöntő vár David Davis tanítványaira. A mérkőzés győztese jut be a magyar kupa május 16-17-ei négyes döntőjébe, amelyet Budapesten rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!