A VEDAC nyerte az egyik korosztályt

2020.01.16. 20:58

Pápán először szerveztek Sport XXI-es viadalt

A Pápai Atlétikai Club első alkalommal rendezte meg a Sport XXI. Program atlétikai versenyét, melyre két korcsoportban 22 csapat nevezett.

B. Virág Rita, Haraszti Gábor

Remek versenyt szerveztek a Pápai Atlétikai Clubnál

Fotó: Haraszti Gábor

A Sport XXI. utánpótlás-nevelési program a jövő élsportolóit a lehető legszélesebb körből, a sportoló gyerekek összességéből igyekszik kiválasztani. Az egységes utánpótlás-nevelési rendszer lényege, hogy a gyerekeknek és a fiataloknak egyenlő esélyt nyújtson: a tehetséges fiatalokat eljuttatja a versenysportig és az élsportig, a versenysportból kieső fiatalokat pedig más rendszerben működtetett, állandó sportolási lehetőségek felé irányítja.

Pápán az U11-es és az U13-as korosztályból összesen 176 gyermek versenyzett. Mórocz Katalin, a PAC edzője érdeklődésünkre elmondta, a verseny célja regionális szinten, egész éven keresztül tartó motivációt és versenylehetőséget biztosítani a gyermek korosztály számára.

– Az U11-es csapatunk a 10 csapatos mezőnyben hetedik lett, az U13-asok 12 csapat közül a kilencedik helyen végeztek – tájékoztatott a klub edzője. – Több versenyszám várt a népes mezőnyre, volt váltófutás, váltott lábú szökdelés, kétkezes mellső medicinlabda-dobás, keresztszökdelés, illetve gátfutás. Elégedettek vagyunk, hiszen a közép-dunántúli régió legnagyobb utánpótlásbázissal rendelkező egyesületei – VEDAC, SVSE, Alba Regia Atlétikai Klub, Viadukt SE – több csapattal is képviseltette magát, míg egyesületünk 16 sportolója vett részt a versenyszámokban. Szeretném megköszönni egyesületünk edzőinek, valamint azoknak a testnevelő kollégáknak és az egyesület sportolóinak a munkáját, akik segítettek a verseny szervezésében és lebonyolításában – mondta Mórocz Katalin.

Remek versenyt szerveztek a Pápai Atlétikai Clubnál
Fotó: Haraszti Gábor

A hivatalos eredménylista szerint az U11-es korcsoportban a VEDAC piros csapata nyerte a versengést, az SVSE kék alakulata ötödik lett. A VEDAC bordó hatodik helyen zárt, a kék csapat a hetedik, a neon a kilencedik helyezést szerezte meg.

Az U13-asoknál az ARAK kék nyert, a VEDAC piros a második helyet érdemelte ki. Az SVSE kék a bronzérmes helyen fejezte be a versenyt. A VEDAC narancs és az SVSE narancs holtversenyben nyolcadik helyen végzett. A VEDAC kék a tizedik, a VEDAC bordó a 12. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!