szilveszter

2020.01.02. 07:00

Rekordszámú nevező indult az ajkai futáson

A hagyományos, immár 21. szilveszteri futáson idén rekordszámú részt­vevő indult.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: pixabay.com

Míg a korábbi években legfeljebb a 800-at érte el a futók száma, idén 838-an neveztek, de legalább 900-an futották le a 2020 méteres távot. Ez országos viszonylatban is jelentős szám szilveszterkor, de nyilván a kiváló időjárásnak is köszönhető.

A rajt és a cél is az Agóra téren volt, ahol már kora délutántól szólt a zene Herendi Zsolt DJ jóvoltából. A futók között, amint a korábbi években, idén is voltak baráti körök, családostul indulók, a legfiatalabb, mindössze pár hónapos nevezőket szüleik babakocsiban tolták. A legidősebb férfi a hetvenkedő Király Gyula volt, a legidősebb hölgy Németh Zsuzsanna.

Szokás szerint a sok jelmezest megversenyeztették, miután mindannyian bemutatkoztak a színpadon. A gyerekek közül egy mesefigura-jelmezt magára öltő kisfiú nyerte a versenyt, a felnőttek legötletesebbike egy boszorka volt.

Káldi János, a szilveszteri futás ötletgazdája idén is, mint minden évben, rengeteg ajándékot gyűjtött össze a támogatóktól, így a szerencsés futók meglepetésekkel távozhattak. De a támogató önkormányzatnak és a vállalkozóknak köszönhetően minden nevező kapott az eseményt megörökítő pólót is. A futás útvonala ezúttal is a Pénzes hídon és a Deák Ferenc utcán át a vas­útállomást érintve vezetett a körforgalom felé, majd a futók a lámpáknál tértek vissza az Agórára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!