103. Giro d’Italia

2020.01.28. 07:00

Tavasszal rózsaszínbe borulnak Veszprém megye városai

A Rózsaszín fények éjszakájára készülnek a tóparti városban.

Horváth Virág, Sági Ági

Forrás: önkormányzat

Január 30-án, száz nappal a 103. Giro d’Italia magyarországi rajtja előtt a kerékpárverseny hagyományainak megfelelően rózsaszín díszkivilágítást kapnak a Giro útvonalában érintett települések emblematikus épületei. A rózsaszín a Giro d’Italia hivatalos színe.

A Rózsaszín fények éjszakáján való részvétellel a városok a csatlakozást, az összetartozást fejezik ki. Balatonfűzfőn a főpróbát már megtartották, csütörtökön 17 órakor a csillagvizsgáló épületét így világítják majd ki, ide várják az érdeklődőket egy teára vagy forralt borra, zsíros kenyérre. A 103. Giro mezőnye május 9-én indul Budapestről, Balatonfűzfőn május 11-én 12 órakor halad át a mezőny.

A közelgő rajt alkalmából rózsaszín fényeket kapcsolnak fel megyénk több településén. Az épületek kivilágítása – 100 nappal a Giro d’Italia rajtja előtt – tradíció. Veszprémben a városháza, a tűztorony és a korcsolyapálya is ki lesz világítva 17-től 21 óráig, hiszen május 11-én a megyeszékhelyen is áthaladnak a versenyzők, a szervezők pedig közös korcsolyázásra invitálják az érdeklődőket.

Többek között Balatonalmádiban az Erődített református templom borul fénybe január 30-án 17 órától. Berhidán szintén ebben az időben a városházát festik át egy rövid időre, Szigligeten pedig a csonka tornyot.

A verseny útvonala május 11-én megyénkben sorrendben Ősit, Berhidát, Papkeszit, Balatonfűzfőt, Balatonalmádit, Szentkirályszabadját, Veszprémet, Csopakot, Balatonfüredet, Tihanyt, Aszófőt, Örvényest, Balatonudvarit, Balatonakalit, Zánkát, Köveskált, Gyulakeszit, Tapolcát, Hegymagast és Balatonedericset érinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!