Évindító zirci sikerek

2020.02.07. 20:55

Budapesten és Szlovéniában mérették meg magukat az ifjú dzsúdósok

Szép eredményeket hoztak a 2020-as év első versenyei a zirci Vincze Judo Klub ifjú sportolói számára.

B. Virág Rita

A Kertai testvérek édesapjuk vezetésével Szlovéniában versenyeztek Fotó: Vincze Judo Klub

Budapesten, az ÚTE-csarnokban rendezték meg az év első ifjúsági rangsorviadalát, ahol Kertai Réka serdülőkorúként mérette meg magát. A 2006-os születésű sportoló a két, három évvel idősebb társai között az előkelő ötödik helyet szerezte meg.

Mariborban Szlovénia egyik legrangosabb korosztályos nemzetközi dzsúdóerőpróbáját tartották meg. A 3. Apolon Open elnevezésű megméretésen 14 országból érkeztek sportolók. A 82 klubból közel 700 harcos állhatott tatamira.

A Vincze Judo Klubot a Kertai testvérek képviselték, édesapjuk vezetésével. Kertai Kyra az első mérkőzésén egy szlovén kislánnyal került szembe, és kemény küzdelemben sikerült győznie. Ezt követően az egy évvel idősebb bosnyák riválissal szemben szoros csatában alulmaradt. A bronzmérkőzésen izraeli ellenfelet fektetett két vállra, és állt fel a dobogóra.

A Kertai testvérek édesapjuk vezetésével Szlovéniában versenyeztek
Fotó: Vincze Judo Klub

Kertai Réka két szlovén dzsúdóst is legyőzve került a döntő kapujába, ahol az egy évvel idősebb bosnyák ellenféltől óriási izgalmakat hozó mérkőzésen, csupán hosszabbításban kapott ki. Ezt követően minden erejét latba vetve a tavaly az U18-asoknál bronz­érmet kiérdemlő versenyzőt győzött le egy elképesztő találkozón, és ezzel szintén a dobogó harmadik fokát foglalhatta el.

Kertai Olivér súlycsoportjának csatái este 19 órakor kezdődtek meg, ami igen megterhelő volt a fiatal sportoló számára.

Az egy évvel idősebbek között így is egy győzelmet szerzett a két vereség mellett a szlovén, montenegrói és osztrák ellenfelekkel szemben.

Az Apolon Judo Club a kupa másnapján edzőtáborban látta vendégül a résztvevőket, akik kétszer két órás küzdelmi edzésen vehettek részt kiváló edzők, trénerek vezetésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!