Hazai pályán kezdik a rájátszást

2020.02.29. 11:00

Egy régi ismerős látogat hétfőn este a Március 15. úti sportcsarnokba

Elkezdődik a rájátszás az élvonalbeli futsalosoknál, az 1. FC Veszprém hazai pályán kezdi az új bajnoki szakaszt.

Horváth Gábor

Az 1. FCV legutóbb legyőzte a csömörieket

Fotó: Penovác Károly/Napló

Idén az alsóházban szerepel az 1. Futsal Club Veszprém, amely a rájátszás első napján a Rubeola FC-t látja vendégül. A találkozó hétfőn 18.30-kor kezdődik.

A két csapat alaposan ismeri egymást, hiszen a bajnoki meccsek mellett a felek a magyar kupa negyeddöntőjében is találkoztak. Az NB I.-ben a csömöriek végeztek jobb egymás elleni mérleggel, Veszprémben nyerni tudtak, hazai pályán pedig döntetlen lett a találkozó, az 1. FCV azonban mégis megelőzte őket a tabellán. A kupában a bakonyiak örülhettek, szoros ütközetek után, de kettős győzelemmel búcsúztatták ellenfelüket.

– Mindenképpen szeretnénk hazai pályán nyerni. Remélem, hogy a játékosok megtanulták, mennyit számít a jó kezdés. Az alapszakaszunk erre ment rá, az első fordulókban nem koncentráltunk kellőképpen. Bízom benne, okultunk a történtekből – reagált érdeklődésünkre Frank Tamás, a veszprémi együttes szakvezetője, aki hozzátette: a Rubeola FC-vel szoros meccseket játszottak ebben a szezonban, most is hasonló ütközetre számít, ugyanakkor nagyon bízik benne, hogy sikerül otthon tartaniuk a három pontot.

Az 1. FCV legutóbb legyőzte a csömörieket
Fotó: Penovác Károly/Napló

Az 1. FCV a szokásos edzésrutin mellett ezúttal felkészülési találkozón is pályára lépett, a 18–19 éves fiatalokból álló magyar utánpótlás-válogatott elleni gyakorlás jól szolgálta a munkát.

Frank Tamás dolgát nem könnyíti meg, hogy Komáromi Péter és Klcsó Gábor mellett Gyurcsányi Zsolt is sé­rültlistára került, Boromisza Dániel viszont újra bevethető.

Az alsóház állása a rajt előtt, a hozott pontokkal: 1. Dunaferr 6, 2. Debrecen 4, 3. Veszprém 2, 4. Rubeola 1, 5. Kecskemét 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!