Barátok közé került a focitrófea

2020.02.11. 12:08

Idén öt együttes szállt harcba a Bányász Emlékkupáért

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Zirc város önkormányzata a Bányász Emlékkupa teremlabdarúgó-tornát. A versenynek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott helyet. 

Kelemen Gábor

A tornagyőztes Barátok FC csapata a vándorserleggel

Fotó: Kelemen Gábor

Városlődről vándorolt vissza a vándorserleg Zircre, melyért ezúttal öt csapat szállt harcba. A megszokottól eltérő alacsonyabb részvételi arány ellenére a torna nem vesztett a színvonalából, küzdelmes, nem utolsósorban sportszerű mérkőzéseket láthatott a közönség.

Az alapszakaszban körmérkőzéses rendszer érvényesült, azaz mindenki játszott mindenkivel, majd ezt követték a helyosztók az 1–2. és a 3–4. helyezett között. A bronzmeccset a Péntek FC nyerte a Fiatalok fantázianevű csapat ellen, a döntőben pedig a több korábbi Bányász Emlékkupa-győztes játékost soraiban tudó Barátok FC 2-1 arányban diadalmaskodott a többek között négy apa-fiú párost, testvérpárt is felvonultató Családok csapatával szemben.

A VIII. Bányász Emlékkupa végeredménye: 1. Barátok FC, 2. Családok, 3. Péntek FC. A helyezett csapatok dísztárgyat és Zirc polgármesterének oklevelét vehették át az eredményhirdetésen.

A tornagyőztes Barátok FC csapata a vándorserleggel
Fotó: Kelemen Gábor

Különdíjak is kiosztásra kerültek, a gólkirály tíz találattal Nagy Márton (Péntek FC) lett, a legjobb mezőnyjátékos elismerésben Hoffer Levente (Barátok FC) részesült, míg a legjobb kapus címet ifj. Budai Attila (Családok) érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!