Muay thai, K1 gála

2020.02.07. 07:00

Remek küzdősportos tapasztalatszerzés a Weapon Group SC sportolóinak

Mozgalmas időszakon vannak túl a Weapon Group SC sportolói, több nemzetközi gálán is szerepeltek, amelyeken nem feltétlenül az eredmény volt a fontos.

B. Virág Rita

Kun Marcell (balról a második) és edzője Dobos Gergely (balról az első) letették névjegyüket a nemzetközi porondon Fotó: Weapon GSC

Nemrég Mosonmagyaróváron jártak a veszprémiek a VIII. Greiner VI-GO SE Muay thai, K1 gálán. A profi programban a főmérkőzés előtt küzdött meg Kun Marcell – 81 kilo­grammban és K1-es szabályrendszerben. Az ellenfél egy rutinos 12-0-s profi mérleggel rendelkező holland–marokkói harcos volt, aki többek között az Enfusion profi kickbox promóciónál is rendelkezik győztes mérkőzéssel.

Dobos Gergely tanítványa viszont 1-0-s profi mérleggel érkezett, és sokak nagy meglepetésére, egy taktikus, technikás, kőkemény mérkőzésen egyhangú pontozással győzött. A hollandok Marcellt meghívták február 29-én egy visszavágóra is. Kis pihenőt követően Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémián lebonyolított Flexsuper Fights League által megrendezett gálán szerepelt Kun Marcell.

– Profi K1-re készültünk, de a gála előtti este értesültünk róla, hogy az ellenfél muay thai meccset akar. Szerencsére Marci nem zökkent ki, sikerült átállnia a másik szabályrendszerre, és egyhangú pontozással nyert – idézte fel Dobos Gergely edző. Hozzátette, ezen a gálán az amatőr programban megrendezett tehetségkupán, a Kiss Dénes által felkészített mindössze 15 éves Pavelka Dominik – 71 kilogrammban szintén egyhangú pontozással győzött. Ő amatőr K1-re készült, ám az ellenfél csak a lowkick szabályrendszert vállalta, ahol tilos a térdtechnika alkalmazása.

Kun Marcell (balról a második) és edzője Dobos Gergely (balról az első) letették névjegyüket a nemzetközi porondon Fotó: Weapon GSC

Kun Marcell Hollandiában Drachtenben folytatta szereplését, profi K1-ben – 80 kilogrammban 3×3 percben küzdött. Ez volt az első külföldi szereplése, egy ilyen magas színvonalú gálán. A főmérkőzés előtt szólították a ringbe, és nagyszerű összecsapást vívott a szír Mahmut Steffel, azonban végül pontozással kikapott.

– Sokan gratuláltak a mérkőzés után, sokak szerint Marcié volt a meccs. Értékes tapasztalatot szereztünk, és azt, hogy jól szerepelt, mi sem mutatja jobban, mint hogy meghívást kaptunk további holland gálákra – fogalmazott a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!