júliusban csatlakozik

2020.02.14. 11:39

Világbajnok dán átlövőt igazolt a Telekom Veszprém

Dán világbajnok balátlövő szerződtetését jelentette be a Telekom Veszprém a klub hivatalos oldalán. Nikolaj Markussen 2020 júliusában csatlakozik új csapatához.

B. Virág Rita

Nikolaj Markussen nyártól a Veszprém játékosa lesz

Forrás: Telekom Veszprém

A 212 centiméter magas játékos kétéves szerződést írt alá a Veszprémmel, a klub hivatalos oldala szerint nem kellett kivásárlási árat fizetni balátlövőért.

Nikolaj Markussen nyártól a Veszprém játékosa lesz
Fotó: Telekom Veszprém

Markussen 2009-ben a Nordsjaelland együttesében kezdte profi pályafutását, majd 2011-ben a spanyol sztárcsapathoz, az Atlético Madridhoz igazolt. Ezután egy évet Katarban, az El Jaish-nál töltött, majd szintén egy évet a dán Skjernben játszott. 2015 óta a Bjerringbro-Silkeborg együttesét erősíti, amellyel 2016-ban bajnoki címet ünnepelhetett.

A dán válogatottal 2012-ben Európa-bajnoki, majd 2019-ben, hazai pályán, világbajnoki aranyérmet nyert.

A szerdai BL-rangadót követően szombaton újabb feladat vár a Telekom Veszprém együttesére, amely az Orosházát fogadja a magyar bajnokságban. Természetesen a címvédő a találkozó favoritja, a rivális jelenleg a tizennégy csapatot számláló mezőny 12. helyét foglalja el. Eddig hét pontot szerzett, három győzelme mellett egy döntetlen és tizenegy vereség szerepel a neve mellett. A korábbi veszprémi és füredi játékos, Kancel Ottó is itt szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!