röplabdaeredmények

2020.03.10. 19:25

A veszprémiek nyerték a megyei derbit

Izgalmakban is bővelkedett a rendkívül színvonalas megyei rangadó a női röplabda NB II felsőházában, ahol végül a bajnoki címre aspiráló Veszprémi Egyetem SC örülhetett az ajkaiak ellenében.

B. Virág Rita

A VESC röplabdásai fontos meccs előtt állnak

Fotó: Penovác Károly/Napló

NB I, női

Gödöllő–Szent Benedek 1-3 (24, -19, -12, -11)

Gödöllő, 50 néző. V.: Vigh, Szarka. Szent Benedek Balatonfüred: Fáth (liberó), Baksa, Jezerniczky 7, Dupont 17, Sólyom, Dimitric M., Skoric N. 13, Facol 5, Zen 10, Mack, Vander Meer, Skoric M. 15, Kóra (liberó). Edző: Andrea Milodanovic.

Az első játszma hajrájában a Gödöllő keze nem remegett meg, de ezután átvette az irányítást a Balatonfüred, és három magabiztos szettel megnyerte a találkozót.

A Szent Benedek továbbra is az NB I alapszakaszában az élen áll, 49 ponttal vezeti a táblázatot Az üldöző DVTK-Fuxnak 45 pontja van, míg a MÁV Előre 34 pontos.

NB II, női

VESC–Röpisuli Ajka 3-2 (-18, 16, -20, 23, 11)

Veszprém, 110 néző. V.: Takács, Kovács. Veszprémi Egyetem SC: Molnár-Pintér, Pustay K., Varga, Rivnyák, Szvath, Miklós, Szalai, Májusi, Dordzsceren, Veresné (liberó), Iglói (liberó). Edző: Szokolikné Kalmár Judit.

Röpisuli Sportegyesület: Feri-Náray, Horváth M., Dabronaki, Szabó, Nemeshanyi, Fekete, Poórné, Fáskerti. Edző: Varga Péter.

Elképesztő izgalmakat hozott a megyei rangadó az NB II felsőházában. A tartalékos hazaiak nem kezdtek jól, a hibáikat kihasználva az Ajka megszerezte az első játszmát. A másodikban már végig irányított a Veszprém, és a vártnál könnyebben egyenlített. Hullámzott a játék, megint a vendégek kerültek fölénybe, majd a negyedik etapban ismét a Veszprém irányított. Az ötödik játszmára maradt a döntés, ahol a Veszprém megfelelő koncentráltsággal és jó mezőnymunkával megszerezte a győzelmet.

Az NB II rájátszásának felsőházában a VESC vezeti a sort öt ponttal, a második a Röpisuli Sportegyesület négy egységgel.

NB I, férfi

Szolnok–Sümegi RE 3-1 (15, -22, 19, 23)

Szolnok, 65 néző. V.: Vigh, Árpás. Sümegi RE: Nagy P. 3, Óhidi Ro. 2, Ludovics, Miklósi-Sikes 4, Kaposi 4, Péter 9, Majer, Szabó B., Matyiák 14. Edző: Németh Zoltán.

A Sümegi RE az NB I Liga alapszakasz II. körében három győztesen megvívott mérkőzés után talált legyőzőre. A Szolnok hazai pályán csak egy játszmát engedett át a Veszprém megyei riválisnak. A Sümegi RE így négy győzelemmel és három vereséggel a tabella negyedik helyét foglalja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!