labdarúgó nb III

2020.03.08. 14:37

Győzelmet szalasztott el a Veszprém

Hiába uralta szinte végig az első tavaszi bajnokiját a VLS Veszprém alakulata, végül meg kellett elégednie az egy ponttal a MOL Fehérvár II ellenében a labdarúgó NB III-ban.

B. Virág Rita

Előfordul, hogy az NB I-es futballrangadókra itthon több fogadást kötnek, mint a legnépszerűbb külföldi bajnokságok nagy derbijeire

Fotó: Illusztráció

Mol Fehérvár II–VLS Vp. 1–1 (1–1)

Székesfehérvár. Jv.: Sipos K. MOL Fehérvár Fc II: Kovács D. – Nyári (Horváth B.), Pápai (Molnár M.), Major M., Galacs, Dinnyés, Vágó, Tamás (Szalai), Kojnok, Mocsi, Szabó L. Edző: Toldi Gábor.

VLS Veszprém: Deczki – Felber, Gulyás, Major (Venczel), Gálfi (Molnár B.), Somogyi, Nagy R., Rédling, Vass, Lőrincz, Kiliti. Edző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Galacs, ill. Nagy R.

A tavasz első bajnokija nem kezdődött jól a veszprémiek számára: Dobsa megsérült a bemelegítés során. A helyére az utolsó pillanatban Gálfi lépett előre a tartaléksorból.

Az első húsz perc enyhe Videoton-fölénnyel telt el, aminek végén a hazai csapat egy szabadrúgás-variációból megszerezte a vezetést, Galacs Erik volt a gólszerző, 1-0.

A gól után fokozatosan átvette az irányítást a Veszprém, gyakorlatilag a hátralévő hetven percben végig uralta az összecsapást a vendég együttes.

A 41. percben góllá érett a bakonyiak fölénye: a hazai 16-oson belül egy védő beleütött a labdába, s a jogosan megítélt büntetőt Nagy Richárd a jobb alsó sarokba bombázta.

A félidő 1-1-es eredménnyel zárult.

A szünet után sem változott a játék képe: a VLS folyamatos nyomás alatt tartotta ellenfelét, azonban kimondott nagy helyzetet nem sikerült kialakítani. S hiába uralta a meccset, birtokolta többet a labdát a Veszprém, mert a győzelmet nem sikerült kiharcolni.

Pető Tamás: – A meccs előtt sérülés és más okok miatt meg kellett változtatni a taktikánkat, ezután reálisnak érzem a döntetlent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!