könnyű győzelem a bányászvárosban

2020.03.10. 20:12

Tatabányán sem hibázott a Veszprém

Csak annyit adott ki magából a Telekom Veszprém, ami a győzelemhez kellett, de így is könnyedén nyert a Grundfos Tatabánya otthonában. A címvédő továbbra is hibátlan a bajnokságban.

B. Virág Rita

20191207 kezilabda nb1 Veszprém - MOl Pick Szeged Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Tatabánya-Telekom Veszprém 26-33 (13-18)

Tatabánya, 1000 néző. V.: Hargitai, Markó. Grundfos Tatabánya: Bartucz – Pásztor 4, Ancsin 2, Sipos 1, Ilyés, Vranjes 2, Győri 5. Csere: Borbély (kapus), Borzas, Holpert 3 (1), Szász 1, Paizs 3 (3), Balogh 1, Komogorov 3, Davidovics 1, Dénes. Edző: Vladan Matics.

Telekom Veszprém: Sterbik – Gajic 5 (3), Paczkowski 1, Nenadics 3, Blagotinsek 4, Lauge 2, Strlek 8. Csere: Cupara (kapus), Terzic, Nilsson 5, Mackovsek 4, Jahija 1, Lékai 1, Borozan 1, Hornyák, Edző: David Davis.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 3/3.

A koronavírus-járvány terjedésétől való félelem sem fogta vissza a drukkereket, hiszen egyelőre a zárt térben rendezett sporteseményekről nem született kormányhatározat, így telt ház fogadta a csapatokat Tatabányán.

Remek hangulatban kezdődött meg az összecsapás, a Telekom pedig az első perctől érvényesítette akaratát, előbb 4-2-re vezetett, aztán a 12. perc végére megduplázta előnyét, amikor 4-8-at mutatott a kijelző. Vladan Matics időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Ancsin Gábor fogadta meg edzője tanácsait, majd Bartucz mutatott be bravúrt.

Emberelőnybe került a Veszprém, a szokásos kétbeállós játék után Nilsson állította vissza a különbséget (15. perc: 5-9).

Miután Balogh az első hetesét kihagyta, a Blagotinsek szabálytalansága után megítélt büntetőt a fiatal Paizs végezte el, aki szemfüles találattal vette be Sterbik kapuját. Lendületbe jöttek a hazaiak és emberelőnyüket kihasználva két gólra felzárkóztak (20. perc: 9-11). Mackovsek átlövéseivel visszaállt a négygólos differencia, s erre reagálva Matics mester lehozta kapusát, és hét a hat elleni játékra tért át a Grundfos. Rosszul jött azonban az első akció a bányászvárosiaknak, Gajic lőhetett gólt az üres kapura a megszerzett labdával (10-15).

A Tatabánya ezt követően is könnyű labdákat ajándékozott a bajnoknak, Strlek és Lékai ziccerei után 12-18-ra alakult a meccs. A félidő végén Holpert szépített.

Győri góljai és Borbély bravúrjai indították a második felvonást (15-18). Blagotinsek kapott kétperces büntetést, azonban Mackovsek és Nilsson megakadályozták, hogy a házigazda szorossá tegye a találkozót (35. perc: 16-20).

Remek tempóban kézilabdáztak a csapatok, s bár Borbély kapus nagyokat védett, csapata nem igazán tudta megszorongatni a BL-döntős ellenfelét. A nagy rohanás miatt több hiba is becsúszott mindkét oldalon. A 42. percben Cupara érkezett Sterbik helyére.

Hat perce nem talált be a Veszprém, aminek meg is lett az eredménye, 22-25-re küzdötte fel magát a Grundfos. Davis mester időt kért, Strlek pedig gyors góllal lendített egyet a csapatán.

Az utolsó tíz perc Balogh ziccerével vette kezdetét (50. perc: 23-27). A hátralévő időben a két veszprémi fiatal, Bodor Márk és Hornyák Bence is lehetőséghez jutott. A hajrában aztán megszórta magát a Telekom, és gyakorlatilag az összecsapás végére alakult ki a legnagyobb különbség, nyolccal is vezetett a címvédő, végül hét góllal nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!