Viva Fitnesz

2020.04.07. 19:40

Online edzenek az ajkai aerobikosok

Online edzéseket tart a Viva Fitnesz SE Ajka edzője a járványveszély idején.

Tisler Anna

Tóth Virág, a Viva SE egyik legtehetségesebb versenyzője

Fotó: Györkös József

Krütznerné Vida Veronika kérdésünkre elmondta, a sportolókat életkor szerint csoportokra osztotta és rendszeresen online küldi a videót. Az aerobik-sportolók amikor idejük van, gyakorolják, és küldenek az edzőnek videót vagy fotókat arról, hogy hol tartanak a készülésben. Hetente egyszer az előre megbeszélt időpontban olyan edzésen vesznek részt, amelyen a videochaten élőben látja egymást az összes résztvevő. Ez csaknem olyan, mintha a teremben edzenének, de így az online térben vannak együtt. Vida Veronika úgy látja, most még így is tudja motiválni a gyerekeket. Több versenyző jelenleg csúcsformában van, többéves megfeszített munkát, rengeteg edzést követően. Ők azok, akik jövőre már az életkoruk miatt felsőbb korcsoportban versenyeznek. Ott, az idősebbek között újból kezdhetnek mindent.

Tóth Virág, a Viva SE egyik legtehetségesebb versenyzője Fotó: Györkös József

– Elmaradt a magyar kupa egyik fordulója, két nemzetközi verseny, mindegyiken esélyesként indultunk volna – tette hozzá az edző. – Reméljük, amit lehet, később megtartanak a szervezők. Gőzerővel készültünk a bakui világbajnokságra. Azt már tudjuk, hogy elhalasztják, csak azt nem, hogy mikorra. Formában kell lennünk, mert csak így van esély a jó szereplésre. A versenyzőim szorgalmasak, kitartóak. Mindannyian bízunk abban, hogy hamarosan ismét versenyezhetünk, és újabb érmeket hozhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!