női labdarúgó NB II

2020.04.25. 11:00

Remek szezont fut az FC Ajka

Az FC Ajka a negyedik, a PELC-Nyárád a hatodik, a Balatonfüredi FC pedig a kilencedik helyről várja a döntést: mi lesz a honi futballbajnokságok sorsa? A női labdarúgó NB II-ben eddig tizenhárom fordulót teljesítettek a csapatok.

Horváth Gábor

A zöld mezes Ajka a negyedik, a fürediek a kilencedik helyen állnak

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ebben a szezonban is három együttes képviseli megyénket a hölgyek másodosztályú labdarúgó-pontvadászatban. A nyugati csoportban szereplő trióból az FC Ajka áll a legjobban, a csapat a tabella negyedik helyéről várja az esetleges folytatást.

Ahogyan arról már beszámoltunk, egyelőre nem tudni, mi lesz a jelenleg szünetelő magyar futballbajnokságok sorsa. A szezonról hamarosan döntés születik, kiderül, hogy egyáltalán befejeződnek-e az elkezdett kiírások.

A női NB II-ben eddig 13 fordulót bonyolítottak le. A 12 tagú mezőnyben a kozármislenyiek állnak a legjobban, megelőzve a Fehérvárt és a budapesti Airnergy FC-t.

A negyedik helyen az ajkaiak tanyáznak, Sipos Tamás alakulata remek idényt fut. A zöld-fehérek kiváló kezdés után az őszi félév hajrájában kissé megtorpantak, az előttük álló riválisoktól simán kikaptak, ám a 2020-as évet két sikerrel kezdték. Az FC Ajka idén még gólt sem kapott, a Ziccer NLS-t 4-0-ra győzte le, Mosonmagyaróváron pedig egy góllal nyert. A gárda összességében nyolc siker és két döntetlen mellett három alkalommal maradt alul.

Az eddigi utolsó, március közepén tartott játéknapon Veszprém megyei derbit is rendeztek a pontvadászatban: a PELC-Nyárád a Balatonfüredi FC-t fogadta. A hazaiak Beimli Katalin hat góljával (!) 7-1 arányban jobbnak bizonyultak. A PELC-Nyárád jelenleg hatodik a tabellán, Pődör Ákos és Tóth Ferenc tanítványai 5-3-5-ös győzelem-döntetlen-vereség mérleggel rendelkeznek. Az együttes sokszor elég hullámzó formát mutatott az idényben, például ősszel kikapott Balatonfüreden, Ajkáról viszont el tudott hozni egy pontot. Összességében viszont elégedettek lehetnek a klubnál, a hatodik pozíció nem tűnik rossznak ebben a mezőnyben.

A zöld mezes Ajka a negyedik, a fürediek a kilencedik helyen állnak Fotó: Pesthy Márton/Napló

Igyekszik felzárkózni a Balatonfüredi FC is, amely nem kezdte jól az évet, de egyelőre három ellenfelet sikeresen tart maga mögött. A kilencedik helyen álló együttes – mint említettük – legutóbb megyei rangadót bukott, előtte pedig hazai pályán maradt alul a Csepellel szemben. A Laki Zoltán irányította BFC (három siker, egy döntetlen, kilenc vereség) képes a jó teljesítményre és az eredményes játékra, ezt bizonyítja a PELC-Nyárád őszi legyőzése, vagy éppen az FC Ajka megszorongatása.

A női NB II nyugati csoportjának állása 13 találkozó után: 1. MLE R-Bus 39 pont, 2. MOL Fehérvár FC 33, 3. Air­nergy FC 27, 4. FC Ajka 26, 5. Csepel 24, 6. PELC-Nyárád 18, 7. ZTE 17, 8. Mosonmagyaróvár 11, 9. Balatonfüredi FC 10, 10. Soroksár (egy meccsel kevesebb) 9, 11. SC Sopron (egy meccsel kevesebb) 7, 12. Ziccer NLSE 4.

A góllövőlistát az éllovas Kozármisleny játékosa, Maja Joscak vezeti 22 találattal. A PELC-Nyárád futballistája, Beimli Katalin eddig 16 alkalommal talált a hálóba, ezzel a negyedik helyen áll a mesterlövészek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!