feltétel nélkül elfogadták

2020.04.08. 19:30

Telekom Veszprém: huszonöt százalékos bércsökkentés

Közleményben tudatta a Telekom Veszprém férfi-kézilabdaegyüttest működtető Veszprém Handball Team Zrt., hogy a koronavírus-járvány miatt egységesen huszonöt százalékkal csökkentették a játékosok, valamint a stábtagok fizetését.

B. Virág Rita

A csapat minden tagja feltétel nélkül elfogadta a fizetéscsökkentést

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A hivatalos tájékoztatásban az áll, a járvány miatt nyilvánvalóvá vált, hogy az idény hátralévő részében igen nehéz helyzetbe kerül a klub a jelentős bevételek kiesése miatt. Ezért a vezetőség tárgyalásokat kezdeményezett a játékosokkal és a stábtagokkal a fizetésük átmeneti csökkentéséről.

A csapat minden tagja feltétel nélkül elfogadta a 25 százalékos csökkentést, amely már a márciusi fizetésükre vonatkozik. Beleegyeztek abba is, hogy akinek a kontraktusában a havi bérét euróban határozták meg, azoknak a jövedelmét 330 forint/euró árfolyamon fizessék ki. A jelenlegi intézkedések az irodai alkalmazottak, a mérkőzések rendezéséért felelős munkatársakat egyelőre nem érintik.

Kiderült még, a fizetések csökkentésén túl a vezetőség, a szakmai stáb, valamint a játékosok jelentős összeget ajánlottak fel jótékonysági célra, amelyről tájékoztatást később adnak.

A csapat minden tagja feltétel nélkül elfogadta a fizetéscsökkentést Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mindeközben Dániában le­zárták a pontvadászatot és bajnokot hirdettek. A Dán Kézilabda-szövetség a klubokkal egyeztetve arra a döntésre jutott, hogy lezártnak tekinti a 2019/2020-as évadot. A férfiaknál az Aalborg nyerte a sorozatot, a nőknél az Esbjerg lett az első.

Az aranyérmesek indulhatnak jövőre a Bajnokok Ligájában. A férfi kieső a Nordsjaellen lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!