röplabda nb II

2020.04.07. 19:49

Veszprémi Egyetem SC: a tréner nem lát esélyt a folytatásra

Az első helyen állt az NB II-es női röplabda-bajnokság nyugati csoportjának rájátszásában a Veszprémi Egyetem SC, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a szezont.

B. Virág Rita

A Veszprémi Egyetem SC NB II-es női röpisei első helyen álltak

Fotó: Penovác Károly/Napló

– Elég felforgatott, újjáalakított gárdával kezdtük meg a 2019/20-as évadot. Különböző tudású, tapasztalatú játékosokból kellett egységes, homogén és eredményes csapatot építenünk, ami engem is komoly kihívás elé állított – idézte fel az évad elejét Szokolikné Kalmár Judit, a VESC szakvezetője.

A tréner hozzátette, az első fordulóban, az Érd ellen még érezhető volt, hogy nem szoktak össze a lányok, így hiába képviseltek nagyobb tudást ellenfelüknél, az egységesség hiánya miatt 3-2-re kikaptak.

– Gyorsan túllendültünk a kezdeti nehézségeken, és ez az eredményekben is megmutatkozott. Tavalyhoz képest sokkal stabilabban, magabiztosabban röplabdáztunk. Többször álltunk fel komoly hátrányból. Összességében nagyon pozitív benyomást tettek rám a lányok – hangsúlyozta az edző.

Szokolikné kitért rá, a hetek, hónapok alatt fantasztikus fejlődésen mentek keresztül a fiatalok. Persze kellett az is, hogy az idősebbek nagyszerű példával járjanak elöl.

– Nem volt olyan játékos, aki ne tette volna oda magát minden edzésen – húzta alá.

Az alapszakaszban már az utolsó fordulók eredményétől függetlenül megszerezte az első helyet a VESC, az MTK otthonában mégis megmutatta, nincsen számára lefutott vagy feladott találkozó.

– Heroikus küzdelemben mézédes sikert arattunk. Ez egy olyan diadal volt, amire nagyon sokáig emlékezni fogunk és azt gondolom, az ilyen meccsekért érdemes sportolónak állni – fogalmazott.

A Veszprémi Egyetem SC NB II-es női röpisei első helyen álltak Fotó: Penovác Károly/Napló

A rájátszásban az Érddel, a Röpisuli Ajkával és a Tatabányával került össze a veszprémi alakulat. A járvány előtt két fordulót sikerült lebonyolítani, mindkét összecsapásán nyert a VESC, előbb az Érdet 3-0-ra, aztán az Ajkát 3-2-re fektette két vállra.

– Bevallom, nem látok rá esélyt, hogy folytatni fogjuk a bajnokságot. A szövetség kérdőívet töltetett ki minden egyesülettel, mi arra voksoltunk, hogy ne legyen folytatás. Igaz, hogy minden játékos otthon edz, de ez egyáltalán nem ugyanolyan, mint közösen, a teremben gyakorolni. Ráadásul azt gondolom, egy viszonylag nyugodt időszakot követően óriási sérülésveszélynek tesszük ki a játékosokat a hirtelen nagy terheléssel. Szerintem nincs realitása annak, hogy a 2019/20-as évad befejeződjön – nyilatkozta Szokolikné Kalmár Judit.

Az edző megjegyezte még, jövőre Iglói Lili tovább tanul, a helyére húga, Iglói Nóra érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!