A csapat feljebb léphet, de sok a kérdőjel

2020.05.06. 19:02

Balatonfüredi FC: vajon lesz NB III?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) döntése értelmében Veszprém megyéből a Balatonfüredi FC jogosult arra, hogy nevezzen az NB III következő szezonjára.

Horváth Gábor

A Füred (csíkos mezben) szerepelt a legjobban a megye I most lezárt idényében

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint ismeretes, az MLSZ hétfőn este döntött a 2019/2020-as labdarúgóidényről, a szervezet elnökégének határozata szerint csak az NB I és a Magyar Kupa folytatódik, valamint a női első osztályban rendeznek meg néhány meccset, a többi pontvadászatot befejezettnek nyilvánították.

Ez természetesen a megyei labdarúgó-bajnokságokra is áll. Egészen pontosan így fogalmazott velük kapcsolatban a szövetség: „A felfüggesztett megyei I. osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a bajnokságok elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg.

A megyei I. osztályú bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a bajnokságoknak nem lesz hivatalos végeredményük, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A záró táblázatok első helyén álló csapatok (összesen húsz) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba nevezni.”

Az MTD Hungária megyei első osztályban idén a Balatonfüredi FC szerepelt a legjobban, 17 fordulót követően 16 sikerrel és egy vereséggel, öt pont előnnyel vezette a tabellát.

– Sok még a kérdőjel a folytatást illetően – mondta el lapunk érdeklődősére Csákvári Tamás, a balatonfüredi egyesület elnöke. – Az biztos, hogy az NB III-as licenckérelmünket jóváhagyták és az MLSZ mostani döntése alapján jogosultak vagyunk nevezni a harmadosztályba. A magasabb osztályú indulást azonban mindenképpen egyeztetnünk kell az önkormányzattal, amely a fő támogatónk. A következő szezon versenykiírása még nem ismert, így azt sem tudjuk, hogy mikor kezdődik el a pontvadászat. Ez az egyenlet egyelőre sokismeretlenes, bízom benne, hogy hamarosan tisztábban látunk majd – nyilatkozta a Naplónak Csákvári Tamás.

A Füred (csíkos mezben) szerepelt a legjobban a megye I most lezárt idényében Fotó: Pesthy Márton/Napló

A balatonfürediek legutóbb a 2015/2016-os szezonban szerepeltek az NB III-ban, az előző három idényben egy arany-, és két ezüstérmet szereztek a megye I-ben.

A 2018-as bajnokcsapat osztályozót játszott a feljutásért, de alulmaradt az Egerrel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!