A magyar sport napja alkalmából díjazták

2020.05.12. 19:07

Miniszteri elismerést kapott a megyei elnök

Rangos elismerésben részesült nemrég Matolcsi István, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke.

Horváth Gábor

Matolcsi István, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke Bereczki Brigitta titkárral egy korábbi díjátadón

A honi sportért aktívan tevékenykedő szakembereket minden évben a magyar sport napja alkalmából tartott hivatalos ünnepségen tüntetik ki. A járványhelyzet miatt idén nem lehetett megszervezni az eseményt, de az elismerések természetesen nem maradtak el.

Rangos díjat kapott Matolcsi István, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke kiemelkedő tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült. Matolcsi István hosszú évek óta tölt be kiemelkedő szerepet a városi és megyei sportéletben, rengeteg kiemelkedő esemény, nagyszabású verseny, program fűződik a nevéhez. Szorgalmas, precíz munkáját számos sportágban kamatoztatta az elmúlt időszakban.

A magyar sport napja alkalmából többféle kitüntetés talált gazdára. A kiemelkedő edzői tevékenység és a jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sportszakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült Demeter György és Pócsföldi Ottó. A kiemelkedő sportteljesítmény, valamint életmű elismerésére adományozható Csik Ferenc-díjat Kőbán Rita, Komáromi Tibor és Kovács Antal kapta. A sport népszerűsítésében, a lakosság fizikai és erkölcsi állapotának fejlesztése érdekében hosszú időn keresztül kifejtett kiemelkedő tevékenység elismerésére a testneveléssel és a sporttal foglalkozó civil szervezetekben, köztestületekben dolgozó személyeknek, továbbá a magyar testkultúra és sportélet fejlesztése érdekében a hazai és nemzetközi sportéletben hosszú ideig eredményesen dolgozó személyek részére adományozható Eszterházy Miksa-díjban részesült Bartos Adél és Péter Attila.

Matolcsi István, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke Bereczki Brigitta titkárral egy korábbi díjátadón

A testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksportnak a szervezésében, fejlesztésében hosszú időn keresztül kifejtett eredményes tevékenység elismerésére az iskolai, diák- és egyetemi sport területén tevékenykedő személyek részére adományozható Kerezsi Endre-díjban részesült Halász József Attila, Egri Gyula és Juhászné Tóth Mária. A sport területén kiemelkedő oktatói, tudományos tevékenység elismerésére adományozható Kemény Ferenc-díjat kapta Szabó Tamás, Gábor Antal Áron és Soós Ágnes. Miniszteri elismerésben pedig Matolcsi István mellett Bozsik Anna, Süli András József, Haide Éva, Esztergomy Zoltánné és Farkas Tibor részesült kiemelkedő tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!