Nagy nevektől búcsúztak el

2020.06.07. 15:06

Az évadzárón köszöntötték a távozó vezetőedzőt és játékosokat Balatonfüreden

Rendhagyó évadzárót tartottak pénteken a Balatonfüredi KSE-énél. A csonka szezon lezárását a város egyik éttermében rendezték meg, Csoknyai István vezetőedző és a kapuslegenda Fazekas Nándor mellett mások is elbúcsúztak.

Horváth Gábor

A visszavonuló Fazekas Nándor és Eppel János klubelnök Fotó: BKSE

Az NB I-es kézilabdázókat, edzőiket, a vezetőséget, valamint a megjelent támogatókat Eppel János, a klub elnöke köszöntötte a Balatonfüredi KSE pénteki évadzáróján.

Az elöljáró köszönetet mondott azért a játékért és a helytállásért, amelyet a csapat mutatott az elmúlt időszakban.

A BKSE a bajnokság felfüggesztése előtt a hatodik helyen állt az NB I-ben és még az érmes helyezés megszerzésére is esélye volt. Az együttes ráadásul bejutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában, de idén azt a sorozatot is idő előtt nyilvánították befejezettnek, így nem rendezték meg a final fourt.

Eppel János kiemelte, az egyesület több játékossal is segítette a magyar válogatottat, és az A csapat mellett az utánpótlás nemzeti együttesekben is sok füredi szerepel.

Az utánpótlás-nevelésről külön is szót ejtette az elnök, megjegyezve: szeretnének továbbra is erősek lenni ezen a téren és a felnőtt alakulat ugyanúgy támaszkodna a helyi tehetségekre, mint ahogyan azt eddig tette.

Eppel János köszönetet mondott a játékosoknak azért a karitatív tevékenységért, amelyet a járványhelyzetben végeztek el, a keret tagjai a füredi időseknek segítettek.

Az egyesület vezetője szomorú kötelességnek is eleget tett, elbúcsúzott a most távozóktól. Idén sok a változás, mondhatni nagy nevek hagyják el a csapatot.

Eppel János egyenként szólította őket, köszönetet mondott nekik, és a klub nevében ajándékot adott át.

A visszavonuló Fazekas Nándor és Eppel János klubelnök Fotó: BKSE

A nyártól a pályafutásukat másutt folytatók a járványhelyzet miatt nem tudtak a pályán elbúcsúszni a balatonfüredi közönségtől.

Hat év után távozik Csoknyai István vezetőedző, akivel három alkalommal lett Magyar Kupa bronzérmes a csapat, kétszer pedig sikerült bejutni az EHF-kupa csoportkörébe.

Rengeteget köszönhet a klub Kárpáti Krisztiánnak, a Szegedre igazoló szakember elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy a balatonfüredi utánpótlás-nevelést az ország legjobbjai között tartják számon.

Távozik, egészen pontosan visszavonul az aktív játéktól az utóbbi két évtized egyik legjobb magyar kézilabdakapusa, Fazekas Nándor, aki korábbi csapataihoz hasonlóan a Füredet is remek teljesítménnyel, csupaszív játékkal szolgálta.

Tíz év után távozik Zdolik Bence, aki a BKSE-ében nőtt fel és lett az NB I-es mezőny egyik legjobb átlövője. Ő Tatabányán folytatja pályafutását.

Szintén a régi fürediekhez tartozik Németh Balázs, az irányító hosszú éveken át volt stabil tagja az alakulatnak.

Az ország egyik legnagyobb tehetsége, Máthé Dominik Norvégiába igazol, mellette Déber Bence és Orbán Barnabás köszönt még el.

A résztvevők remek hangulatú vacsorával zárták az idényt. A nyári felkészülés júliusban kezdődik majd a következő évadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!