Két kirándulást már meg is rendeztek

2020.06.10. 07:00

Igyekeznek pótolni az elmaradt túrákat Balatonalmádiban

A járványhelyzet okozta kényszerszünet után lassan a túrázók is visszatérnek a régi kerékvágásba. A balatonalmádi Zöld Bakancs Természetvédelmi és Természetjáró Klubnál igyekeznek pótolni az elmaradt eseményeket, kettőt már meg is rendeztek.

Horváth Gábor

Az alsóörsi esemény résztvevőinek egy csoportja

Forrás: Szervezők

A 77. Mount Everest túrával zárta le a hónapokig tartó kényszerszünetet a Zöld Bakancs Természetvédelmi és Természetjáró Klub. Az egyesület vezetője, Bősz Imre elmondta: az alsóörsi eseményen sokkal többen indultak a megszokottnál, érződött, hogy az emberek vágytak már a kimozdulásra, kikapcsolódásra. A kiránduláson a megszokott 8850 méteres távot kellett teljesíteni, az útvonal érintette a Somlyó-hegyi és a Cserehegyi kilátókat.

A klub ezt követően, múlt héten Budapesten szervezett túrát, a folytatásban pedig igyekszik pótolni a tavasszal elmaradt eseményeket. – Ezen a héten szombaton Szentantalfáról indul a 10 Templom Túra, amelynek a lényege, hogy tetszőleges, mindenki által maga választott útvonalon kell érinteni tíz templomot a Nivegy-völgyben levő településeken. Az ott elhelyezett kódszámokat kell leírni, a táv optimális esetben 25 kilométer, rosszabb esetben bizony több.

Az alsóörsi esemény résztvevőinek egy csoportja
Fotó: Szervezők

A rajt reggel nyolc és 9.30 között lesz a Rock Street Pizzériából – tudtuk meg Bősz Imrétől. A balatonalmádi természetjárók ezenkívül még sok mindennel készülnek a nyárra. Például megrendezik a Somló 15 Éjjel elnevezésű kirándulást, ahol a régi tradíciók szerint somlói galuskát kapnak a sikeresen célba érkezők.

A június 20-án esedékes túra távja 15 km, rajtja a Szent Margit-kápolnánál lesz, 18 és 19 óra között. Megtudtuk, az eredetileg áprilisra tervezett Tóti Túrákat (8, 20 és 35 km) július 12-én pótolják, előtte jönnek a Nagyvázsonyból induló K2-Kab-hegy (július 4.), valamint a Csicsó 20 (július 18.) kirándulások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!