Rengeteget dolgozik

2020.06.22. 14:00

Példamutató a pápai tollaslabdázó hozzáállása

Kásler Miklós emberi erőforrások minisztertől Magyarország jó tanulója-­jó sportolója címet kapott Horváth Csanád, a Türr István Gimnázium és Kollégium hetedik évfolyamos tanulója, a Kilián DSE tollaslabdázója.

Haraszti Gábor

Horváth Csanádnak remek eredményei vannak Fotó: archí

A címre azok a diákok voltak jogosultak, akik a 2018/2019-es tanévben kimagasló tanulmányi és sporteredményt értek el.

A 14 éves pápai fiatalember a tanévet 4,9-es átlaggal zárta, emellett a hazai utánpótlás tollaslabda-versenyeken is sikerrel tette le névjegyét.

– Maximálisan megérdemelte az elismerést, rengeteget dolgozik, példamutató a sporthoz való hozzáállása – méltatta tanítványát, Horváth Attila, a Kilián DSE edzője.

– Csanád a 2019-es magyar bajnokságot saját korosztályában egy ezüst- és egy bronz­éremmel zárta, az országos diákolimpia döntőjében pedig a dobogó második fokára állhatott fel. Korából adódóan természetesen még nem kész játékos, van hova fejlődnie, hiszen néha a versenyeken vannak nem várt hullámvölgyei, amire sem ő, sem mi, edzők nem találjuk a magyarázatot. Ugyanakkor nagyon tudatos, megfogadja a tanácsokat, sokszor visszanézi a mérkőzé­seit, amikből igyekszik leszűrni a tapasztalatokat. Úgy vélem, nagyon jó helyre került a kitüntetés.

Csanád ­érdeklődésünkre elmondta, nagyon örült és megtiszteltetésnek vette a díjat, melyet már második alkalommal kapott meg.

– Édesanyám hívott, hogy postai úton megérkezett az oklevelem, természetesen nagyon boldog voltam – idézi fel azokat a pillanatokat a fiatal sportember, amikor megtudta, hogy ismét elismerték tanulmányi és sporteredményeit. – Szorgalom, kitartás és mások önzetlen segítsége kell ahhoz, hogy az iskolapadban és a pályán is meg tudjam állni a helyemet, szeretnék köszönetet mondani szüleimnek, tanáraimnak és edzőimnek a támogatásért. Nem könnyű összeegyeztetni a tanulást és az edzéseket, versenyeket, de mivel nagyon szeretem ezt a sportot, mindent megteszek azért, hogy egyik se menjen a másik rovására. Edzés előtt és után is tanulok, kicsit szomorú voltam, hogy egy tantárgyból – énekből – nem sikerült a négyesnél eggyel jobb jegyet kapnom.

Horváth Csanádnak remek eredményei vannak Fotó: archív

A fiatal sportember hozzátette, a karantén alatt sem állt le az edzésekkel, meglátása szerint a sok futó-, erősítőedzésnek köszönhetően elsősorban fizikálisan fejlődött sokat, májustól pedig ismét kezébe vehette ütőjét, így már a technikára is tud kellő figyelmet fordítani. Szükség is van a gyakorlásra, hiszen augusztusban ott lesz az országos bajnokság mezőnyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában