Több válogatott játékos is érkezik

2020.07.16. 07:00

Izgalmas sakkviadalt rendeznek az ajkai városi könyvtárban

Az utóbbi évek egyik legnagyobb, legnívósabb hazai sakkversenyének ad otthont péntektől a település. A háromnapos rapid bajnokságon válogatott versenyzők sora jelenik meg, és a helyi legjobbak is asztalhoz ülnek.

Horváth Gábor

Ötödik alkalommal tartják meg az emlékversenyt Ajkán, hatalmas az érdeklődés

Fotó: Penovác Károly/Napló

Pénteken kezdődik az V. Csaba Árpád-emlékverseny, amely egyben magyar rapidsakk-bajnokság és Ajka rapid nyílt bajnoksága.

A hagyományos megmérettetés idén még a megszokottnál is népszerűbb volt a járványhelyzet miatt a versengésre különösen kiéhezett játékosok körében, ami azt eredményezte, hogy nagy és bombaerős mezőny gyűlt össze.

Az egykori kitűnő ajkai sakkozó és csapatvezető Csaba Árpád emlékre rendezett versenyen közel kétszázan vesznek majd részt, a díjalap meghaladja a hárommillió forintot.

Akkora volt az érdeklődés, hogy a szervezők kénytelenek voltak bizonyos nevezéseket visszautasítani a meghirdetett keretlétszám túllépése miatt. A viadal kiemelkedően magas színvonalát igazolja, hogy válogatott játékosok sora vesz részt rajta, ott lesz például a mezőnyben Almási Zoltán, Berkes Ferenc és Balogh Csaba is.

Ötödik alkalommal tartják meg az emlékversenyt Ajkán, hatalmas az érdeklődés Fotó: Penovác Károly/Napló

Tovább emeli a nívót, hogy az ifjúsági válogatottak jelentős része szintén képviselteti magát a versenyen, a jelen és jövő éljátékosainak küzdelme ritka, rendkívül különleges és értékes jelenség sakkberkekben.

Érdekesség, hogy a megmérettetés első 25 tábláján zajló mérkőzésekről élő internetes közvetítés lesz, méghozzá szakértői kommentárral.

Az emlékverseny – amelynek a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ ad otthont – megnyitóját pénteken 13.30-kor tartják, az első forduló 14 órakor kezdődik. Az eredményhirdetés, 13 fordulót követően, vasárnap 13.15-kor lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!